7 (kész)étel és egy ital, aminek a vásárlásával jobb, ha most AZONNAL leállsz

Néhány boltban vásárolt készétel nem igazán éri meg az árát. Sokkal jobban jársz, ha házilag készíted őket! Mutatjuk, miről beszélünk:

Sokan költünk sokat a bolti készételekre, néha bele sem gondolván abba, hogy mennyivel jobban járnánk, ha otthon készítenénk őket. Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges adalékanyagtól szabadítanánk meg a szervezetünket. A kényelmi termékeknek természetesen meg van a hasznuk, pl. némi időt spórolhatunk velük, de mégis inkább azt valljuk, hogy a legjobb, ha ezeket a boltban vásárolt dolgokat is házilag készíted:

1. Alaplé

Ha egyszer megtanulod, hogy kell otthon alaplevet készíteni, onnantól kezdve nem fogsz boltban vásárolni sem azt, sem leveskockát. Íme néhány recept:

Csirke alaplé

Alaplevek közül, a zöldség alaplé mellett, általában csirke alaplé is van nagyobb mennyiségben a mélyhűtőmben. Fél literes egységekben tárolom.

Fehér marha alaplé

Pofonegyszerű alaplé - nem kell vele semmit csinálnunk, magában elfő, és ha mindig van belőle a mélyhűtőben, nem kell kockákat használnunk.

Fehér csirkealaplé

Fehér alaplé - barna akkor lenne, ha előtte karamellizáltuk volna a húst és a zöldségeket. nem húsleves, ezért nincs igazán megfűszerezve, de lefagyasztva tökéletes, hogy ne kelljen ...

2. Kenyérkocka (croutons)

Szereted a kenyérkockát a levesedben, vagy salátádban? Akkor ne a bolti készterméket vásárold, hanem készítsd el házilag. Nem kell hozzá más, mint kenyér, olívaolaj, só, fűszerek és fokhagyma.

3. Gyümölcssaláta

Ha gyümölcssalátát vásárolsz, nem teszel mást, mint fizetsz valakinek azért, hogy felvagdossa gyümölcsöket. Mindezt többszörös áron, mint amennyibe ezek a gyümölcsök kerülnek igazándiból.

4. Guacamole

Abban talán egyetérthetünk, hogy a bolti guacamole-nak nem sok köze van az eredetikrémhez. Néha még avokádót is csak nyomokban tartalmaz. Házilag mindössze néhány perc az elkészítése, és hidd el, egy ilyen verzióval jobban jársz, mint a boltival:

5. Hummusz

A bolti hummuszok között is találni egész finomakat, de ezt is jobb, ha otthon dobod össze. Sokkal nagyobb adagot készíthetsz, olcsóbban, így lesz mibe a zöldségeidet mártogatnak. De akár köretként is fogyaszthatod!

Egyszerű házi humusz

A Közel-Kelet egyik legnépszerűbb kencéje. Konzervből is el lehet készíteni, de akkor az igazi, ha mi főzzük hozzá a csicseriborsót! Ahány ház, annyi szokás, mindenki más fűszereket ...

Céklás humusz ropogós pitával

Kolléganőmtől kaptam egy nagy fej céklát. Ahhoz kevés volt, hogy savanyúságot készítsek belőle, de a céklás humuszt már régen ki akartam próbálni. Nemcsak a színe gyönyörű, de az ...

6. Majonézes saláták

Kevesen vannak, akik utálják a krumplisalátát vagy a coleslawt. A boltok csemegepultjaiban gyakran megtaláljuk ezeket a finomságokat. Ezekben azonban gyakran van cukor, vagy tartósítószer. Érdemes tehát a majonézes salikra is időt szánnod!

7. Mogyoróvaj

Akár mogyoróvaj, akár mogyorókrém, sokkal jobban jársz, ha házilag készíted:

Mogyoróvaj házilag

A mogyoróvaj itthon nem annyira elterjedt, de érdekes az ízvilága, és sütikbe is használható, így utánajártam, hogy hogyan lehetne otthon elkészíteni, mert a boltban vagy nincsen vagy ...

Házi mogyoróvaj 2.

Ez a krém olyan... olyan... olyan... igazán nagggyon mogyorós :). Hasonlít az eredeti mogyoróvajhoz, de az igazi inkább picit sós, ez pedig inkább picit édes. A közös bennük, hogy ...

+1. Jeges tea

A boltok polcai teli vannak a különböző márkák teáival, vagy inkább tea ízesítésű üdítőivel. Ezeknek egy része teli van cukorral, vagy édesítőszerrel. Készítsd ezt is inkább házilag! Az otthoni változatot készítheted mézzel, de el is hagyhatod az édesítést, ha friss gyümölcsöket használsz.

Epres-mentás jeges zöldtea

Nincs is jobb ellenszere a korán beköszöntő nyári hőségnek, mint egy nagy pohár, jól behűtött ital - ezzel az isteni finom jeges teával pedig ti sem lőhettek mellé. Kóstoljátok meg Ti ...

Ezeket olvastad már?

via TheDailyMeal

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...