7 idióta hagymavágó mód

7 mód, hogyan kell hagymát vágni. Ööö, várjunk, nem is. Hogyan nem kell hagymát vágni. Pihent agyú ötletek a 40 fokos hétvégére.

Az, hogy ki hogyan aprít hagymát, egészen kényes ügy. Mindenkinek megvan a maga módszere, trükkje, kése vagy aprítója, az anyukájától átörökített hagyománya, amiből nem enged, és ugrik a kritikára. A lényeg viszont mindig az, hogy megfontolt, átgondolt, okos technikánk legyen, mint ennek a srácnak is.

0. Ez a technika abszolút alap, én is így tanultam, igazán hatékony (de tényleg).

1. Ez még a "kések feltalálása előtt" volt bevett - simán vágjuk a falhoz a hagymafejet, és bumm, kész is. Aha. Itt már érezni, hogy nem komplett a srác.

2. Vágjunk a közepébe egyet a tenyerünk élével - taekwondo-s múltúak előnyben. Naná, hogy apró darabokra hullik!

3. Tegyünk egy elemet a kés lapjához, hagyjuk, hogy feltöltse energiával, ami majd a hagymához érintve szétcincálja a fejet. Előtte hámozzuk le a héját, ne legyünk buták!

Ezt láttad már?

Hámozz főttkrumplit nagyon trükkösen!

4. Breaktáncosoknak: nyújtsuk ki a karunkat, és csuklóból hajítsuk a tenyerünkben levő hagymát az alkarunkra, ami szétrepeszti a hagymát!

5. A zene ereje: rakjunk egy fülhallgatót a hagymánkra, (pl. Nickelbacket, ahogy mondja), mert a rockzene majd megteszi hatását.

6. Csapjunk rá egy serpenyővel - vigyázat, ha túl erősen csináljuk, feketebabbá változik!

7.A centrifugális erő hatásában bízva jól fogassuk meg az asztallapon - ezt a végén elveti, mondván, túlzottan elszédülne a hagymánk, ezért inkább legyünk empatikusak szegénnyel.

Tippek hagymás finomságokra:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...