7 húsbavágó konyhatrükk

Tudod, hogy melyik húst milyen irányban szeleteld? Más hasonlóan fontos trükkökkel együtt ezt is megtudhatod az alábbi cikkben, sőt, a végén egy vásárlási tippet is adunk! (x)

Vágod az irányt?

Sertés-, marha- és bárányhús esetében is mindig a hús szálirányára merőlegesen, szárnyasok darabolásánál pedig mindig az ízületeknél vágj.

Grilltitok

A grillezett hús omlósabb és puhább lesz, ha a sütés után egy kis vajat kensz rá és hagyod elolvadni.

Kolbászhéjtrükk

Ha előtte hideg vizet engedsz rá, a füstölt kolbász hártyavékony héja is könnyedén eltávolítható.

Szalámikozmetika

Ha a már megkezdett szalámirúd végére egy szelet szalonnát teszel, sokkal tovább megőrzi a színét és a frissességét is.

A pörkölt forrón szereti

A pörköltek vagy raguk elfőtt levét mindig forró vízzel pótold, mert a hideg víztől a hús megedződhet és a főzés is sokkal tovább tarthat.

Só-time

Ha a rántani való húsokat csak közvetlenül a panírozás és sütés előtt sózod meg, sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz a végeredmény.

Tejfürdő a feszes bőrért

A kolbászok héja nem fog felrepedni sütés vagy főzés közben, ha előtte néhány másodpercre tejbe áztatod őket.

Vásárlási tipp

Ha kedvet kaptál a sütés-főzéshez, a vásárláshoz is van egy biztos tippünk: válaszd mindig a kiváló hazai minőséget! A Coop üzletekben otthonos környezetben mindig garantált minőségű és friss magyar húsfélék között válogathatsz, barátságos eladók szakértő segítségével. Így velünk együtt Te is sokat tehetsz közös értékeinkért – ráadásul a Coop Hazai Hetek alkalmából most még kedvezőbb áron juthatsz hozzá kedvenc ízeidhez!

A Coop akciós termékeit keresd itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek