Vágod az irányt?
Sertés-, marha- és bárányhús esetében is mindig a hús szálirányára merőlegesen, szárnyasok darabolásánál pedig mindig az ízületeknél vágj.
Grilltitok
A grillezett hús omlósabb és puhább lesz, ha a sütés után egy kis vajat kensz rá és hagyod elolvadni.
Kolbászhéjtrükk
Ha előtte hideg vizet engedsz rá, a füstölt kolbász hártyavékony héja is könnyedén eltávolítható.
Szalámikozmetika
Ha a már megkezdett szalámirúd végére egy szelet szalonnát teszel, sokkal tovább megőrzi a színét és a frissességét is.
A pörkölt forrón szereti
A pörköltek vagy raguk elfőtt levét mindig forró vízzel pótold, mert a hideg víztől a hús megedződhet és a főzés is sokkal tovább tarthat.
Só-time
Ha a rántani való húsokat csak közvetlenül a panírozás és sütés előtt sózod meg, sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz a végeredmény.
Tejfürdő a feszes bőrért
A kolbászok héja nem fog felrepedni sütés vagy főzés közben, ha előtte néhány másodpercre tejbe áztatod őket.
Vásárlási tipp
Ha kedvet kaptál a sütés-főzéshez, a vásárláshoz is van egy biztos tippünk: válaszd mindig a kiváló hazai minőséget! A Coop üzletekben otthonos környezetben mindig garantált minőségű és friss magyar húsfélék között válogathatsz, barátságos eladók szakértő segítségével. Így velünk együtt Te is sokat tehetsz közös értékeinkért – ráadásul a Coop Hazai Hetek alkalmából most még kedvezőbb áron juthatsz hozzá kedvenc ízeidhez!
A Coop akciós termékeit keresd itt!