7 húsbavágó konyhatrükk

Tudod, hogy melyik húst milyen irányban szeleteld? Más hasonlóan fontos trükkökkel együtt ezt is megtudhatod az alábbi cikkben, sőt, a végén egy vásárlási tippet is adunk! (x)

Vágod az irányt?

Sertés-, marha- és bárányhús esetében is mindig a hús szálirányára merőlegesen, szárnyasok darabolásánál pedig mindig az ízületeknél vágj.

Grilltitok

A grillezett hús omlósabb és puhább lesz, ha a sütés után egy kis vajat kensz rá és hagyod elolvadni.

Kolbászhéjtrükk

Ha előtte hideg vizet engedsz rá, a füstölt kolbász hártyavékony héja is könnyedén eltávolítható.

Szalámikozmetika

Ha a már megkezdett szalámirúd végére egy szelet szalonnát teszel, sokkal tovább megőrzi a színét és a frissességét is.

A pörkölt forrón szereti

A pörköltek vagy raguk elfőtt levét mindig forró vízzel pótold, mert a hideg víztől a hús megedződhet és a főzés is sokkal tovább tarthat.

Só-time

Ha a rántani való húsokat csak közvetlenül a panírozás és sütés előtt sózod meg, sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz a végeredmény.

Tejfürdő a feszes bőrért

A kolbászok héja nem fog felrepedni sütés vagy főzés közben, ha előtte néhány másodpercre tejbe áztatod őket.

Vásárlási tipp

Ha kedvet kaptál a sütés-főzéshez, a vásárláshoz is van egy biztos tippünk: válaszd mindig a kiváló hazai minőséget! A Coop üzletekben otthonos környezetben mindig garantált minőségű és friss magyar húsfélék között válogathatsz, barátságos eladók szakértő segítségével. Így velünk együtt Te is sokat tehetsz közös értékeinkért – ráadásul a Coop Hazai Hetek alkalmából most még kedvezőbb áron juthatsz hozzá kedvenc ízeidhez!

A Coop akciós termékeit keresd itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...