7 hazai étterem, ahol idén a medvehagyma a fő- vagy mellékszereplő

Újra itt a medvehagymaszezon - ha Ti is szeretitek, de nincs kedvetek főzni, menjetek étterembe, ahol isteni fogásokat alkottak medvehagymából. Mi ezeket ajánljuk!

Lássuk a medvét, pontosabban a medvehagymát! Összegyűjtöttünk néhány nagyon jól eltalált fogást ebből a friss tavaszi szezonális kedvencből. Vigyázat, hamarosan elfogy!

1. Rosenstein

Rosenstein

A Rosenstein família mindig kitalál valami őrületet. Most például azzal rukkoltak elő, hogy saját Rosenstein kávét kínálnak az étteremben, amit – most már nyugodtan mondhatjuk – a legendás Rosenstein Timi-féle sütivel adnak a vendégeknek. De térjünk a medvehagymára. A Rosensteinben mindig érdemes figyelni a szezonális alapanyagokat, mert biztosak lehetünk benne, hogy valamilyen izgalmas formában ott vannak az ajánlatban. Most például ezt a gyönyörű rib eye steaket kíséri egy felejthetetlen medvehagymás püré.

2. Bestia

Bestia

A Bestia konyháját január óta Krizmanics Norbert vezeti, aki 2018-ban átmenetileg visszavonult a szakácsszakmától, most azonban újult erővel és lendülettel tért vissza egyenesen a Bestiába. Bár a helyen alapvetően a hús a főszereplő, ezúttal egy nagyon friss, nagyon tavaszi, teljesen zöldségek uralta előételt ajánlunk, amely ugyan a fehér spárgára épül, de a legjobb mellékszereplőnek járó díjat minden bizonnyal a medvehagymával készült zöld aioli kapja. Ha visszajön a rossz idő, ez a fogás akkor is emlékeztet rá, hogy a konyhákban tombol a tavasz.

3. Stand25

Stand25

Ha szezonális alapanyagból készült különlegességet szeretnénk enni, gyakorlatilag semmilyen kockázatot nem vállalunk, ha az étlap előzetes megtekintése nélkül beállítunk a Hold utcai piacra, azon belül is a Stand25-be. Széll Tamás és Szulló Szabina örömkonyhájának koncepciója pont arra épül, hogy a szezonalitás adta lehetőségek segítségével bemutassa a magyar gasztronómia sokszínűségét. A medvehagyma ezúttal egy gombaconsomméba került, amely vajas galuskával érkezik.

4. Szent Donát Borkúria

Szent Donát Borkúria

Tudományos kutatásokkal ugyan nem tudjuk alátámasztani, de a medvehagyma élvezeti értékét határozottan fokozza a Balaton közelsége. Ha az északi parton járunk, mindenképp érdemes tenni egy kitérőt a csopaki Szent Donát Borkúriába, és nem csak azért, mert a tavasz nagy klasszikusa, a medvehagyma-krémleves ilyen színpompában érkezik, ráadásul némi füstölt marhanyelv és kecskesajt kíséretében, hanem azért is, mert ez csak egy abból a sok jóból, amiért évek óta nagyon szeretjük ezt a helyet. Akkor is, amikor Márga volt, és most is.

5. Tábla

Tábla

A Tábla nemrég egy kis fazonigazításon ment keresztül, és még egy kis csoda is történt vele: előbb újra tudott nyitni, mint ahogyan tervezték. A koncepció alapja továbbra is a „tábla”, azaz a táblás ajánlatok, amelyek naponta vagy a készlettől függően változnak. Az Esca „kistestvérében” egy profi online foglalási rendszer is életbe lépett, így kifejezetten gyorsan és gördülékenyen foglalhat asztalt, aki nem akar lemaradni az ebédről. A Tábla étlapjáról most a marhapofát ajánljuk, amely burgonyával, medvehagymával és reteksalátával érkezik.

6. Le Poulet

Le Poulet

A Le Poulet a Pozsonyi úton eredetileg francia stílusú grillcsirkézőnek indult, de aztán elkezdett mindenféle irányba nyújtózkodni, és ez bizony nagyon jól áll neki. A vendégek ma már simán részt vehetnek akár vegán élményvacsorákon is, de a hétköznapokon is bárki tud húsmentes ételeket is választani. Minden nap érdemes figyelni a napi ajánlatot, amelyben mostanában gyakori szereplő ez a medvehagyma-krémleves. A leves különlegessége, hogy úgynevezett medvehagyma-kaviárral készül, ami tulajdonképpen egy medvehagymalében és ecetben áztatott csíra, amitől még frissebb és tavaszibb az íze a levesnek.

7. Bori Mami

Bori Mami

A gyöngyösi Bori Mami séfje, Szabó Kevin egy húsmentes medvehagymás étellel rukkolt elő erre a szezonra, ami nem más, mint egy medvehagymás dödölle erdei gombákkal és kávéval. Az amúgy nagyon tartalmas dödöllének kifejezetten jót tesznek ezek a friss tavaszi ízek, szóval ez is egy újabb indok, hogy a Mátrába vegyük az irányt, és együnk egy jót a Bori Mamiban. És még a húsvéti böjtöt sem sértjük meg vele, sőt!

Ezt láttad már?

7 étterem, ahol idén húsvétkor isteni bárányt ehetsz

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...