7 gyönyörű szilveszteri teríték, ha az otthonodban köszöntitek az újévet

Konfetti, szerpentin és papírcsákó? Láss tovább a sablonos szilveszteri kiegészítőkön, és terítsd meg az ünnepi asztalt úgy, hogy minden vendéged megcsodálja!

Ha a családdal, barátokkal a te otthonodban köszöntitek az újévet, az ételek mellett a lakás díszítéséről se felejtkezz el! Egyszerű, mégis ötletes díszek az év utolsó napjára.

A fekete és az arany párosa örök klasszikus. Elegáns fényűző, és szemet gyönyörködtető. Arany terítőhöz használj fekete tányérokat, arany tányérokhoz pedig fekete abroszt. Helyezz az asztalra színben harmonizáló kisebb-nagyobb díszeket, mécseseket, és a székeket borítsd be arany, valamint fekete tüllel.

Ha játékosabbra vennéd a figurát, készíthetsz ki álarcokat is:

Rajongsz az ezüstért? A fényes ezüstöt keverd hideg kékkel: de ne csak a terítékben, a koktélokban is hozd vissza a kék színt. Az ezüstfényű tányéralátét, néhány üveggömb, és egy színben harmonizáló, karakteresebb kiegészítő - mint például egy legyező - igazán egyedi szilveszteri hangulatot varázsol.

Ez a teríték a pasztellszínek szerelmeseinek kötelező! Újévkor sem kell hanyagolnod a rózsaszínt, ami tökéletesen mutat a fehérrel és az ezüsttel. Az asztalon szórj el átlátszó és ezüst dekor üveggyöngyöket, hogy még csillogóbb legyen az összhatás.

Letisztult és szemet gyönyörködtető terítéket varázsolhatsz egyszerű tányérokkal és poharakkal is, ha hangsúlyos kiegészítőket választasz melléjük. Az arany szegélyű tányérokhoz passzoló gyertyatartók, a zöld növények és a finoman ívelt étkészlet tökéletes újévi terítéket alkotnak.

Ünnepi terítéket szeretnél a lehető legegyszerűbben? A fekete és a fehér színeket egymással párosítva karakteres asztaltkreálhatsz. A dekorációhoz válassz feltűnő szalvétát, és már kész is az ünnepi asztal!

Ha a bohókásabb stílust kedveled, ez a neked való. Az asztal közepén futtass végig egy meleg fényű izzósort, és helyezz mellé néhány fehér porcelán figurát, mécsest és virágot. A végeredmény egy hangulatos teríték:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...