6 fogás, amiért kiskorunk óta a legjobban várjuk a hétvégéket

Van pár étel, amit kiskorunkban is leginkább hétvégén ettünk, és ma is ez a jellemző, ezért nem kevés prestige-ük van szemünkben - összeszedtük a legtipikusabbakat!

Szóval van pár étel, ami tipikusan hétvéginek számít kiskorunk óta - azok, amik időigényesebbek, kicsit macerásabbak, bebüdösítik a szobát, vagy egyszerűen hagyományosan családi fogások, ergo meg kell várni velük, hogy összeüljön a család. És nyilván ezek azok, amiket a lehető legjobban imádunk, pont mert viszonylag ritkán, "ünnepnapokon" ehetjük őket. A legtöbben pedig - anyukánk szokását átvéve - szintén hétvégén készítjük ezeket...és ez így megy tovább :)

1. Bundás kenyér

A legjobb hétvégi lustareggeli volt: olajban sütős (tehát némi szaggal járt), ha nem figyeltünk, odakapott, szóval macerásabb volt, mint egy párizsis zsömlét összerakni. Ja, és csak melegen (volt) jó, tehát maradt hétvégékre. Ki szereti?

2. Húsleves

A leglegleghétvégibb (vasárnapibb!) fogás a világon - egyszerűen kötelező elem, és elenyésző ember áll neki megfőzni hétköznap. Ettől pedig konstans olyan érzésed van tőle, hogy karácsony van, az pedig alap, hogy vagy anya vagy nagyi főzi legjobban, a tied sose lesz ugyanolyan felnőttként se. Ja, és megunni se lehet.

Marhahúsleves

Krúdy-t olvasok éppen, a 'Szinbád gyermekkorá'-t, nyelek nagyokat, amikor a húsleves kerül szóba, nem ritkán - mit mondjak. Alig vártam, hogy legyen méltó alkalom egy valódi ...

3. Rántott hús / csirke / zöldség

Anyu kisüti a rántott húst vagy csirkét, bebugyolálja a dobverőt egy kis alufóliába, hogy meg tudd fogni, mert nagyon forró, a zsír vagy olaj illata bejárja a kanapé huzatát és apa kabátját is, de számunkra ez a vasárnapi ebéd csúcsa. És csak felnőttként, mikor már nekünk kell készíteni, jövünk rá, anya miért csak hétvégén veselkedett neki.

KFC sült csirke

Állítólag ez a titkos KFC recept. Hogy így van-e, azt tesztelje le mindenki maga, de az tuti, hogy oltári finom!

4. Palacsinta

Na ez talán a legmacerásabb, mármint az elkészítési idejét tekintve - összerakni a tésztát, majd kisütögetni, közben természetesen levegőbe dobálni, és persze belekalkulálni az adagba a sutyiban, sütés közben el-elcsent darabokat is...végül pedig pont eleget készíteni egy családnak - nem két perc, na. Épp ezért szökőhétvégente kaptunk palit anyutól, és mi sem minden héten készítjük. Ti?

Almás palacsinta

A gyümölcsös tálban várta sorsát három szem, jobb napokat is látott alma. Nyersen szóba sem jöhettek, almás pitéhez ennyi túl kevés, így almás palacsintában végezték:-).

5. Sült krumpli

Ebédre vagy uzsonnára, gyerekkorunkban nagyon erőket bevetve kértük anyát, hogy süssön nekünk, mert nem volt ennél jobb - magában, ketchuppal tunkolva. A krumplihámozás-aprítás-kisütés trióját akkor nem éreztük tehernek, most már annál inkább. A hízlalófaktort még idesorolhatjuk.

Belga sült krumpli

A belgák nem nagyon háklisak az ételre, de a krumplihoz nagyon értenek, úgyhogy érdemes tőlük tanulni. Nem vagyok híve az olajban vagy zsírban sütésnek, de a belga stílusú sült ...

6. Sütemények

És a végére hagytuk az édsszájúak legnagyobb törését, a sütiket. Mert azt hiszem legtöbbünk anyuja / apuja nem volt könnyen rávehető, hogy egy laza kedden összedobjon egy zserbót. Vagy mégis? Szóval hétvége = süti. És ez így van jól ma is.

Ezeket a cikkeinket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...