7 fogás 7 napra – Zöldséges és húsos fogások egyszerűen, akár 30 perc alatt

Újabb hét, újabb, már sokat ismételt kérdés: mit tudunk gyorsan, egyszerűen megfőzni a hétköznapokon? Íme 7 egyszerű, de nagyszerű fogás, amivel könnyen letudhatod ezt a feladatkört.

Könnyed, friss és laktató ételekkel oldjuk meg a heti főétkezéseket, a hétvégén viszont a kicsit ráérősebb, különlegesebb ízvilágú fogások felé vesszük az irányt.

HÉTFŐ

Gerslirizottó

Kattints ide a gerslirizottó teljes receptjéért!

Rizottó gersliből? Miért is ne! Próbáld ki pirított gombával és ízletes libamájjal, vagy készítsd bármilyen friss tavaszi zöldségből húsmentesen, imádni fogod! Plusz ok, amiért szeretjük, hogy nem kell a készülő étel felett állni és kevergetni, ha mindent összekészítesz, ez a fogás szinte magát szervírozza! A teljes receptet itt találod!

KEDD

Vöröslencse-főzelék citromos húsgolyókkal

A vöröslencse-főzelék teljes receptjét itt találod!

Ha már unjuk a hagyományos lencsefőzeléket, akkor ez a keleties hangulatú változat egy kiváló alternatíva lehet. A teljes receptet itt találod!

SZERDA

Tavaszi spárgás carbonara

A tavaszi spárgás carbonara receptjét itt találod!

Az egyik legismertebb olasz tésztaétel, természetesen szigorúan tejszín nélkül, ebben a verzióban friss zöld spárgával és baconnel. Pillanatok alatt elkészül, és attól olyan finom, hogy végtelenül egyszerű. Épp ezért, ami nagyot dobhat rajta, az az alapanyagok minősége, szóval ne fukarkodjunk semmivel! A teljes receptet itt találod!

CSÜTÖRTÖK

Káposztás cvekedli

A káposztás cvekedli teljes receptjét itt találod!

Vannak napok, amikor igazán jólesik valami egyszerű, klasszikus és magyaros fogás. A káposztás cvekedli avagy kocka magában is megállja a helyét, de köretként is kínálhatjuk. A teljes receptért kattints ide!

PÉNTEK

Parmezánkrémes spárgarizottó

A parmezánkrémes spárgarizottó receptjét itt találod!

Ez a durván parmezános rizottó azért nagyon különleges, mert gyorsaságban nem különbözik egy átlagos rizsételtől, mégis sokkal elegánsabb, szinte luxusélményt nyújt. Ezeket a tulajdonságait a parmezánnak és a vajnak köszönheti, ezektől lesz ugyanis krémes és szaftos. Ne ijedjünk meg a nagyobb mennyiségű sajttól, jutalmazzuk meg magunkat ezzel a parmezános rizottóval, biztos megérdemeljük! A teljes receptért kattints ide!

SZOMBAT

Tejszínes-gombás gnocchi

A tejszínes-gombás gnocchi teljes receptjét itt találod!

Ez a recept kicsit már több előkészítési időt igényel, mint az eddigi napokra ajánlott fogások, megéri viszont a fáradságot, ugyanis mennyei étekről van szó, ami után jólesik az ejtőzés és pihenés a napon. A teljes receptet itt találod!

VASÁRNAP

Bun cha (vietnami húsgolyók) pak choi- és uborkasalátával

A Bun Cha teljes receptjéért kattints ide!

Ha valami igazán különleges étellel szeretnéd zárni a hetet, ezt a receptet ki kell próbálnod! A húsgolyók fűszerezése egyszerűen zseniális, az egészséges, zöld körettel együtt pedig fenomenális lesz az ebéd! Ne aggódj, nagyon laktató fogásról van szó, a teljes receptet itt találod!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket az elképesztően finom ételeket is érdemes elkészítened:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...