7 nap, 7 gyorsan elkészíthető, laktató és nagyon finom étel

Ezen a héten nem bonyolítjuk túl a főzést, az egyszerűségre és a praktikusságra törekedve gyors és mégis laktató ételeket készítünk.

A héten egy kicsit mi is gyorséttermi üzemmódba kapcsolunk, az előttünk álló napokra pedig könnyen elkészíthető, gyors finomságokat ajánlunk nektek, melyeket egy óra alatt minden probléma nélkül el lehet készíteni.

HÉTFŐ

BBQ-csirkés quesadilla

A hétvégi csirkemaradékokból tökéletes quesadilla készíthető, éppen ezért a következő recept tökéletes fogás lehet egy hosszú hétfői nap estéjére. A teljes receptért kattints ide!

KEDD

Vöröslencse-főzelék citromos húsgolyókkal

Ha már unjuk a hagyományos lencsefőzeléket, akkor ez a keleties hangulatú változat egy kiváló alternatíva lehet.

SZERDA

Egyedényes, nagyon krémes, gombás-spenótos orzo

Az orzotészta egy olasz tésztafajta, és úgy néz ki, mint a rizottórizs, bár a neve azt jelenti: árpa, és valójában durumlisztből készül. Ez a recept most épp azt mutatja meg, hogy az orzo mennyire gyorsan és sokrétűen felhasználható: egy edényben készítettem belőle egy gombás-spenótos orzopastát, melynek krémességét nem tejszínnel, hanem kókuszkrémmel adtam meg. Az elkészítése mindössze 30 percet vesz igénybe, és csak egyetlen edényre van szükségünk hozzá.

CSÜTÖRTÖK

Rozé libamell céklavariációkkal és parmezánchipsszel

Íme egy szuper Márton-napi recept, ami kicsit elegánsabb köntösbe bújtatja a libahúst. Készíts kívül ropogós bőrű, belül szaftos libamellet, hozzá különböző céklatextúrákat, egy selymes céklapürét, roppanós céklachipset, továbbá sült és savanyított cékladarabokat. Bonyolultnak tűnhet elsőre, ám minden folyamatnak megvan a maga menete és főzési ideje. Ezeket összehangolva egy különleges és látványos ételt kreálhatsz, éttermi minőségben.

PÉNTEK

Maradékmentő libahúsos linguine

A megmaradt hús tökéletes felhasználása egy gazdag, krémes tésztaételben. Sőt, még a csontokat is eltehetjük a mélyhűtőbe egy alapléhez vagy akár egy gravymártáshoz.

SZOMBAT

Sajtos szélű pizza chorizoval

Mindenkinek van egy barátja, aki otthagyja a pizza szélét. Azonban egy jó adag sajttal megtöltve biztosan nem marad hátra egy falat sem! A teljes receptet itt találod!

VASÁRNAP

A legfinomabb zöldséges lasagne

A darált húst vöröslencsére, a besamelt cottage cheese-es szószra cseréltük, megszórtuk sok-sok sajttal és bébispenóttal, majd pillanatok alatt el is fogyott az egész tepsi. Ez a mi zöldséges lasagnénk!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal vagy Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Ezeket a finomságokat is próbáld ki!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...