A nyári úti cél kiválasztásában sok minden lehet segítségünkre, például az, ha megismerjük a helyi gasztronómiát, vagy kapunk pár utazási tippet. Idén nyáron a következő országokat ajánljuk Nektek:
Horvátország
A tengerparti országban kötelező a helyi halakat végigkóstolni, de ne hagyjuk ki a Balkánon sok helyen jellegzetes töltött réteseket és pitéket sem. Horvátországban a nagyon népszerű, mángolddal töltött, török eredetű dalmát különlegességet, a soparnikot akár a standra is magunkkal vihetjük, mert hidegen és melegen is egyaránt nagyon finom!
Utazási tipp:
Ha utazási irodán keresztül utazási csomagban foglalunk minél több kinti szolgáltatást (pl. szállás, bizonyos mértékű ellátás, stb.), az utazásszervezők az érkezéshez képest 20 napon belül már nem emelhetik a részvételi díjat,20 napon túl pedig a 8%-ot meghaladó emelés estén az utazók indoklás és kötbér nélkül elállhatnak az utazástól.
Görögország
A görög konyha messze túlmutat a muszakán és a gyroson. A mediterrán országban rengeteg olívaolajat, zöldséget, húst és halat esznek, ha pedig kíváncsiak vagyunk egy valódi görög vacsorára, nem hagyhatjuk ki az előételeket, az úgynevezett mezeválogatást, amiben a jól ismert tzatziki mellett olyan különlegességeket találunk, mint a fokhagymás-görögjoghurtos skordalia.
Utazási tipp:
Charter járatokkal nagyon jó ár-érték arányú utazások közül válogathatunk a hazai utazásszervezőkön keresztül.
Egyiptom
Utazási tipp:
A szaktudás és a helyismeret nagyon fontos Egyiptom esetében. Az ókori helyszínek végiglátogatása sokkal egyszerűbb, ha szervezett utazásokra jelentkezünk - így jó eséllyel elkerülhetjük a helyi turpisságokat!
Tunézia:
Akár a többi környékbeli országban, itt is nagyon népszerű a kuszkusz - az egyik specialitásuk a paradicsomos verzió, ezt mindenképpen próbáljuk ki. Nagyon sok zöldséges ételt esznek, a bárány rendkívül népszerű, és messze földön híresek az ezeregy éjszakába illő desszertjeik is!
Utazási tipp:
Mivel a nyelvet kevesen beszélik, érdemes szervezett társas utazásra befizetni - így sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat a nyaralás alatt!
Bulgária
A volt szocialista tábor egyik legnépszerűbb úti célját érdemes ismét felfedezni! A konyhájuk különleges, keveredik benne a szláv konyha a tengerparti finomságokkal. A sopszkasalátát mindenki ismeri, de ha Bulgáriában járunk, a helyiek egyik nemzeti ételét, a gyuvecset mindenképpen kóstoljuk meg!
Utazási tipp:
A charterjáratokkal nagyon jó ár-érték arányú turnusokat foghatunk ki, ha hazai utazásszervezőkön keresztül foglaljuk a nyaralásunkat!
Olaszország
Az olasz konyhában nincs egy olyan, amit kötelező megkóstolni: attól függ, hogy melyik tartományba látogatunk, hiszen Olaszország minden tartománya egy-egy gasztronómiai ékszerdoboz. Tájékozódjunk, hogy melyik rész milyen különlegességet tud magáénak, és ne vigyük túlzásba a pizzázást - kivéve, ha Nápoly környékére megyünk!
Utazási tipp:
Egy olyan sokszínű országban, mint Olaszország, sokat segíthet egy helyismerettel rendelkező utazásszervező, aki akár csillagtúrák szervezésében is a segítségünkre lehet!
Spanyolország
Az Ibériai-félsziget nagyobbik országára ugyanaz igaz, mint Olaszországra: régiónként változik, hogy mit kell végigkóstolni. Ami mindenhol jellemző, az a tapas: a különböző tapasbárok az ország minden területén várják a spanyol falatokra nyitott kíváncsi tömegeket.
Utazási tipp:
Az ország rengeteg kulturális kincse közül nehéz választanunk, ráadásul a spanyolok nem a nyelvtudásukról híresek. Szervezett utazásokkal zökkenőmentesen meglátogathatjuk az ország eldugottabb kulturális kincseit is!