7-ből 1 ember szakítana a párjával, ha nem szereti ugyanazokat a kajákat, mint ő

Meglepő következtetésre jutott egy friss tanulmány: az emberek 22 százaléka azzal marad csak kapcsolatban, akinek hozzá hasonló az ízlése az ételek terén is.

Ezer oka van annak, amiért a párkapcsolatok tönkre mehetnek, és úgy tűnik, a kaja az egyik legfontosabb: meglepően sokan, a megkérdezettek 22 százaléka szakítana valakivel azért, mert nem ugyanazokat az ételeket szereti, mint ő.

A Peperami Chicken Bites vállalat összesen több mint kétezer embert kérdezett meg az ételek és a párkapcsolatok közötti viszonyról, és nem egy megdöbbentő következtetésre jutott. A megkérdezettek 14 százaléka vetne véget egy egyébként jól induló kapcsolatnak is az ízlés ütközése miatt, 11 százalék az első randi után hagyná ott a másikat, ha nem tetszene neki, amit rendelt. A válaszadók 30 százalékának fontosabb az étel, mint a szex.

A felnőttek egynegyede gondolja úgy, hogy ha hasonló az ízlésük az ételekben a másikkal, az annak a jele, hogy jól megy a randi, és összeillenek. Szakértők szerint ez nem csoda: az emberek életében nagy szerepet játszik az evés, és sokat elárul valakiről az is, hogy mit szeret. A randizás során pedig fontos, hogy kiderüljön, a másikkal egy hullámhosszon vagyunk-e.

Az hagyján, hogy 7-ből 1 ember a kapcsolatot is beáldozza a különböző ízlés oltárán, de 8-ból 1 ember még az első randin is felállna, és elsétálna, ha nem tetszene neki, amit a másik rendel. A kutatásból kiderült, hogy a legnépszerűbb randiétel a csirke, és az igazi nyertes az olasz kaja, ami a válaszadók 46 százaléka szerint tökéletes választás az első randevúra.

A legrosszabb választások közé esnek a nagyon hagymás ételek (36 százalék), a borda (14 százalék), de futott még a kukorica, a hal és a szusi is. 10-ből 4 embernek egy randevún öt perc alatt már megvan a véleménye a partnerről, a válaszadók egyharmada pedig otthon főzött ételt preferál egy elegáns, drága étterem helyett.

A szakértők kiemelték: nem gondolták, hogy az ételválasztás ennyire meghatározhatja a romantikus kapcsolatainkat, de most már egészen biztos, hogy nem mindegy, mit rendelünk az első randin.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Szerző: Stuth-Nagy Niki

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...