Hogyan érdemes felkészülni a hétvégi ünneplésre? Még tart a nagyböjt, éppen ezért igyekszünk nektek könnyed, húsmentes ételeket ajánlani a hét elejére, mutatunk viszont néhány olyan receptet is, amelyeket már a hétvége előtt is elkészíthettek a húsvétra készülvén.
HÉTFŐ
Ez az egyszerű savanyúság kitűnő kísérője lesz a húsvéti falatoknak, ízével nem lehet betelni. Gyorsan elkészíthető, csupán almaecet, víz, cukor és némi fűszer kell hozzá. Imádni fogod, ráadásul sokáig eláll, a teljes receptet ide kattintva találod meg!
KEDD
Kecskesajtos-bébispenótos tojásos nokedli
Laktató, könnyen elkészíthető, húsmentes – a tojásos nokedli újragondolt változatához remekül passzol hétfői ajánlatunk, de egy finom ecetes zöldsalátával is briliáns ebéd vagy vacsora lehet belőle. A teljes receptet itt találod!
SZERDA
Még egy recept, ami kiválóan illik a böjti menübe, azonban könnyen lehet, hogy húsvétkor is nagy sikert fog aratni, ugyanis legalább olyan finom, mint a darált húsos változat, ráadásul hidegtálak mellé is nagyszerűen passzol. Már csak pár nap a nagy lakomáig, ezt az időszakot fél lábon ugrálva is kibírjuk! Kattints ide a teljes receptért!
CSÜTÖRTÖK
Spagetti aglio e olio aszalt paradicsommal és rukkolával
A hét utolsó munkanapját (juhhé!) egy gyors tésztaétellel zárjuk, melynek zsenialitása éppen egyszerűségében rejlik. Fokhagyma, aszalt paradicsom, rukkola, olívaolaj valamint tészta – és kész is a híres aglio e olio! A teljes receptet itt találod!
PÉNTEK
Mától belevágunk a húsvéti finomságok előkészítésébe, elsőként íme oldalunk egyik legfinomabb kenyere, amire megérni vári! A kenyérkészítésnek megvan a maga varázsa, és aki egyszer rákap az ízére, az biztosan nem fog tudni betelni vele. A jó ropogós kenyér készítése bizony időigényes művelet, odafigyelést és törődést követel, de higgyétek el, megéri! Kattints ide vagy a képre a teljes receptért!
SZOMBAT
Egy sokfonatú húsvéti kalács már önmagában is igen impozáns látványt nyújt a hófehér abrosszal leterített ünnepi asztal közepén. Számos gyönyörű fonott kalácsunk közül most ezt szeretnénk megmutatni nektek, mely nemcsak szép és puha, de ízletes is, aki pedig attól félne, céklaízű lesz a végeredmény, annak előre szólunk, nincs mitől tartania! A teljes receptet itt találod!
VASÁRNAP
A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért képtelenség lenne egy tökéletes receptet kihirdetni, hiszen innentől már ízlés kérdése az, hogy milyen hosszú ideig főzzük, vagy hogy mennyi hozzávaló kerül bele a főzővízbe. Receptünk jó kiindulópont, hogy rátalálj a saját, jól bevált technikádra. Jó kísérletezgetést kívánunk ezzel a recepttel!
HÉTFŐ
Rózsavizes női szeszély cupcake
Nem maradhatunk édességek nélkül ezen a csodás ünnepen. Most ezt a gyönyörű, újragondolt női szeszélyt ajánljuk a figyelmetekbe, melynek különleges íze és megjelenése garantálja, hogy egy darab nem marad belőle keddre. A teljes receptért kattints ide!
További húsvéti receptek: