6+1 tipp, hogy szagtalanítsd az ételhordód

Az ételhordók idejét éljük: ebbe csomagol anyukánk, ebben rakjuk el otthon a maradékot, a babaételt, ebben viszünk kóstolót a barátainknak, és ebben szállítjuk az ebédünket.

Mint minden más, amiből sok van a konyhában, az ételhordók is jókora bosszúságot tudnak jelenteni, ha az elpakolásról, és főleg ha tisztításukról és szagmentesítésükről van szó.

Hogy vegyük el a dobozból a töltött káposzta szagát? Vagy az indiai curry-ét? Esetleg a tömény fokhagymás padlizsánkrémét, amit 5 napig tároltunk benne?Tippek

1. Azonnali öblítés

Ez a legkifizetődőbb – ahogy kiürül, dobjuk be a mosogatóba némi forró vízzel és mosószerrel. Ha nincs időnk elmosni, áztassuk. Csodát tesz.

2. Só

Tárold a dobozokat pár csipet sóval! Tényleg. Ha így teszel, nem lesz curryillatú a jövőbeni tökfőzeléked. Ne felejtsd el az újabb használat előtt kiöblíteni, mert akkor aztán szerelmes lesz a szakács!

3. Napfény

Büdös dobozodat tedd ki a direkt napfényre, az ablakpárkányra, erkélyre, kertbe, hadd szellőzzön ki – a nap ugyanis mindennek jót tesz, még a kellemetlen illatoknak is.

4. Ecet

Ha mosogatás után is benne marad a nem vágyott szag, önts bele némi ecetet és vizet, hagyd pár percig ázni, majd újra öblítsd el mosószeres vízzel.

Ezt is próbáld ki!

Citrusspray - a természetes tisztítószer

5. Újságpapír

Állítólag az is működik a szagok ellen, ha kitömöd gyűrött újságpapírral, lezárod, majd így hagyod egy éjszakára. Utána mosd majd el!

6. Szódabikarbóna

A csodaszert mindenki ismeri már – az ételtől elszíneződött, büdi ételhordókba önts némi szódabikarbónát vízzel, és ezt a masszát hagyd benne jó pár órára vagy éjszakára hatni, súrold át, majd mosd el.

+ 1 tipp: az ételhordókat, mivel műanyagból vannak, ne a mosogatógép alsó, hanem legfelső szintjére pakold, mert alul túl forró a víz, és eldeformálódhatnak tőle.

(forrás: huffingtonpost)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...