6 zöldség, amiből simán chipset süthetsz otthonra

Kiváltanád a hagyományos burgonyachipset a filmnézéshez, de nem tudod, hogyan? Ezek a zöldségchipsek meg fognak győzni!

Ki ne szeretné a chipseket? A sós, ropogós burgonyaszeletekkel leülni egy film elé igazi kikapcsolódás, viszont az egészségünknek és a testsúlyunknak nem teszünk jót, és bizony az esti chipses nasizások hamar meglátszanak, a nadrágjaink meg szűkebbek lesznek.

Tudunk jobb alternatívát az olajos burgonyaszirmok helyett - a zöldségekből házilag, lehetőleg SÜTŐBEN sütött vékony szeletkék nem csak finomak, de sokkal kevesebb kalóriával terhelik meg a szervezetedet. Elkészítésük sem atomfizika: adunk pár tippet, milyen zöldségekből, hogyan érdemes sütni, és persze nem felejtjük el, hogy a mártogatósok is dukálnak a ropogtatnivalókhoz!

Édesburgonya

Sokkal jobb a testednek a hagyományos burgonyához képest, az élmény pedig nagyon is hasonló a hagyományos chips-hez! Vágd vékony szeletekre, és addig süsd őket, amíg szép halványbarna színt nem kapnak a szeletkék. Humusszal és salsával fejedelmi, de bármilyen, ízlésed szerinti szósszal kombinálhatod. A szeleteléshez használj hámozót!

Batátachips

A minap rettenetesen megkívántam valami csípős chips-et, de ezek alapja ugye a burgonya, ami paleóban több okból sem játszik. Nagy reményeket fűztem ezért a múltkori grillezésből ...

Kelkáposzta

Furcsának tűnik, nem igaz? Hogy lehetne ebből chips-et készíteni? Amíg nem próbáltad, nem tudod, mit hagysz ki. Szépen válaszd le a leveleket, távolítsd el a torzsát, arra nem lesz szükséged, mosd meg jó alaposan a leveleket, vágd őket apró darabokra. Locsold meg olívaolajjal, sütőpapíron, 180 fokon mehet is a sütőbe!

Kelkáposztachips

Mivel a barátommal életmódot váltunk, felcsaptam a kedvenc tudatos táplálkozással kapcsolatos könyvem (amit Bear Grylls írt), és abban találtam ezt a remek, egészséges rágcsálnivaló ...

Spenót

Fogadjunk, hogy erre sem gondolnál, ha egészséges nasiról beszélünk! A spenót igazi nagyágyú, ha leveles zöldségekről van szó, 7-10 percre told be sütőbe, olívaolajjal átforgatva, a végén küldd még egy kis frissen facsart citromlével! Isteni lesz!

Sárgarépa

Mindenki ismeri a bulikban nyers sárgarépát ropogtató embert, akiről biztosan tudható, hogy ügyel az alakjára - holott a répát meg is sütheted! Ugyanúgy hámozóra lesz szükséged a szeleteléshez, figyeld, ahogy a sütőben finom ropogósra sülne a szeletkék. Saláták megbolondítására és levesfeltétként is nagyon jó!

Cékla

A cékla sok embernél mumus, kesernyés íze nem mindenkinek jön be, az agyonfőzött, cukros savanyúság meg különösen megosztó. Ha eddig nem szeretted, a vékony céklaszeleteket süsd meg, és figyeld, milyen édeskéssé válik az íze ennek az A-vitamint, folsavat, cinket, vasat is tartalmazó zöldségnek!

Cukkini

Jaj, de isteni lesz ez! Uborkagyalun szeleteld a kis zöld cukkiniket, fokhagymával, sóval alaposan küldd meg, mehetnek a sütőbe, utána humusszal isteni párost fognak alkotni. Mindenképpen hagyd teljesen kihűlni a cukkinichipsedet, így lesz finom, ropogós!

Ezeket olvastad már?

via FoodNDTv

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...