Ki ne szeretné a chipseket? A sós, ropogós burgonyaszeletekkel leülni egy film elé igazi kikapcsolódás, viszont az egészségünknek és a testsúlyunknak nem teszünk jót, és bizony az esti chipses nasizások hamar meglátszanak, a nadrágjaink meg szűkebbek lesznek.
Tudunk jobb alternatívát az olajos burgonyaszirmok helyett - a zöldségekből házilag, lehetőleg SÜTŐBEN sütött vékony szeletkék nem csak finomak, de sokkal kevesebb kalóriával terhelik meg a szervezetedet. Elkészítésük sem atomfizika: adunk pár tippet, milyen zöldségekből, hogyan érdemes sütni, és persze nem felejtjük el, hogy a mártogatósok is dukálnak a ropogtatnivalókhoz!
Sokkal jobb a testednek a hagyományos burgonyához képest, az élmény pedig nagyon is hasonló a hagyományos chips-hez! Vágd vékony szeletekre, és addig süsd őket, amíg szép halványbarna színt nem kapnak a szeletkék. Humusszal és salsával fejedelmi, de bármilyen, ízlésed szerinti szósszal kombinálhatod. A szeleteléshez használj hámozót!
Furcsának tűnik, nem igaz? Hogy lehetne ebből chips-et készíteni? Amíg nem próbáltad, nem tudod, mit hagysz ki. Szépen válaszd le a leveleket, távolítsd el a torzsát, arra nem lesz szükséged, mosd meg jó alaposan a leveleket, vágd őket apró darabokra. Locsold meg olívaolajjal, sütőpapíron, 180 fokon mehet is a sütőbe!
Fogadjunk, hogy erre sem gondolnál, ha egészséges nasiról beszélünk! A spenót igazi nagyágyú, ha leveles zöldségekről van szó, 7-10 percre told be sütőbe, olívaolajjal átforgatva, a végén küldd még egy kis frissen facsart citromlével! Isteni lesz!
Mindenki ismeri a bulikban nyers sárgarépát ropogtató embert, akiről biztosan tudható, hogy ügyel az alakjára - holott a répát meg is sütheted! Ugyanúgy hámozóra lesz szükséged a szeleteléshez, figyeld, ahogy a sütőben finom ropogósra sülne a szeletkék. Saláták megbolondítására és levesfeltétként is nagyon jó!
A cékla sok embernél mumus, kesernyés íze nem mindenkinek jön be, az agyonfőzött, cukros savanyúság meg különösen megosztó. Ha eddig nem szeretted, a vékony céklaszeleteket süsd meg, és figyeld, milyen édeskéssé válik az íze ennek az A-vitamint, folsavat, cinket, vasat is tartalmazó zöldségnek!
Jaj, de isteni lesz ez! Uborkagyalun szeleteld a kis zöld cukkiniket, fokhagymával, sóval alaposan küldd meg, mehetnek a sütőbe, utána humusszal isteni párost fognak alkotni. Mindenképpen hagyd teljesen kihűlni a cukkinichipsedet, így lesz finom, ropogós!
Ezeket olvastad már?
Így jelzi a has, hogy elég volt az evésből
Az emberi bélben érzékelő idegsejtek találhatók, melyek kontrollálják az étvágyat.
KesselA zöld tea tényleg csodákra képes
Szeretnétek egy egyszerű lépést tenni az egészségetek érdekében? Igyatok mindennap egy csésze zöld teát!
Szabó ASosem gondoltad volna, de erre is jó a probiotikum –...
Egy friss kutatás szerint nemcsak a gyomornak tesz jót, de a bőrre is nagyon jó hatással van.
NosaltyKoronavírus: Ennyit ér, ha 30 másodpercig mosod a kezed –...
Jobb betartani a szakértők javaslatait, ugyanis rengeteget számít, ha 30 másodpercig mosod a kezedet, ahogy kell.
Nosaltyvia FoodNDTv