Tudtad, hogy ez kis konyhai eszköz mi mindenre jó? Nemcsak darál, hanem őröl, zúz és aprít is. Az egyetlen dolog, amire ügyelj: legyen két kávédarálód! Az egyiket használd hagyományos módon a kávé darálására. A másikat pedig minden másra, így nem fordulhat elő, hogy paprikaízű lesz a kávéd. Jöjjön most a minden más!
Fűszernövények
Ne hagyd, hogy a friss fűszernövényeid tönkremenjenek. Szárítsd ki a megmaradt szálakat, majd tedd a darálóba, adj nekik egy-két löketet, és aprítsd nagyobb darabokba. Egy dobozban így már könnyen eltarthatod, és egész évben használhatod.
Fűszerkeverékek
Szórj ízlés szerint különböző fűszereket – például római köményt vagy/és kardamommagot – egy serpenyőbe. Pirítsd meg őket, és hagyd teljesen kihűlni. Ekkor tedd darálóba, őröld porrá, majd tedd tárolódobozba. El is készült a saját fűszerkeveréked, ízesíts vele bármikor, vagy add ajándékba.
Olajos magvak
Számtalan süti illetve csirkés recept elkészítéséhez szükséged lehet egy kevés darált dióra, mandulára vagy mogyoróra. Dobd az egész magvakat a darálóba - egy pár fordulattal nagyobb, darabos, még többel egészen apró, akár porszerű állagot adhatsz nekik. Ezzel ráadásul még egy csomó pénzt is megtakarítasz, mert a darált magvak ára rendszerint magasabb, mintha egészben vennéd meg.
Zsemlemorzsa
Ha pont elfogyott a zsemlemorzsád, ne szaladj a közértbe. Piríts meg egy szelet kenyeret, tördeld a darálóba, és készíts magad. Kisebb mennyiségek esetén egyszerű és gyors megoldás.
Liszt
Biztosan veled is előfordult már, hogy a recept, amit kiválasztottál, megkívánt egy kisebb mennyiségű különleges lisztet, amilyet amúgy nem szoktál és valószínűleg a jövőben sem gyakran fogsz használni. Ahelyett, hogy megveszed, majd később kidobod, mert megromlott, inkább őrölj egy kisebb mennyiségűt belőle a kávédarálód segítségével. Nagyszerűen alkalmazhatod a mandulától a zabliszt elkészítésén át mindenre.
Porcukor
Elnézted a receptet és kristálycukor helyett porcukrot ír? Semmi pánik, úgyszintén mehet a cukor a darálóba, néhány másodper, és máris kész van a selymes, és tökéletesen finom szemű porcukor! (x)