6 trükk + 2 recept, és tuti, hogy nem szárad ki a roston CSIRKEMELLED

Ha neked is sikerül mindig kiszárítani a csirkemellet, hiába igyekszel, hogy szaftos maradjon, mutatunk pár tippet és 2 tuti receptet!

Namármost, akárhogy is nézzük, sokéves pályafutásunk alatt egyértelművé vált, hogy a csirkemell helye kirobbanthatatlan a leggyakrabban keresett alapanyagok és receptek éléről.

Ahhoz azonban, hogy ne kövessük el a kiszárítás oly' gyakori hibáját, mutatunk pár trükköt és két tuti receptet!

6 hiba, amit tuti sokszor elkövetsz, ha csirkét sütsz roston/grillen:

  • megmosod, de nem szárítod meg sütés előtt a szeleteket (pl. papírtörlővel)
  • túl sokáig sütöd a húst, és kiszárad
  • túlzsúfolod a serpenyőt, és nincs elég helye a húsnak
  • nem egyforma szeleteket sütsz, illetve nem klopfolod ki őket
  • nem pihenteted pár percig sütés után, szeletelés előtt, így nem leszelég szaftos
  • túl gyakranforgatod, mozgatod sütés közben, így nem tud szépbarnára sülni

Hoztunk két receptet is, amivel biztosan sikerrel jársz...a pác a titok!

1. JOGHURTOS CSIRKEMELL - hosszabb pácolási idővel

Egy nagyon egyszerű joghurtos pác készül ehhez a változathoz, amelyhez csak 3 dl joghurt (görög joghurt is lehet), fokhagyma és pirospaprika szükséges, meg persze némi olívaolaj. Ezeket összekeverjük, beleforgatjuk a tetszőleges nagyságú csirkeszeleteket (legyenek hasonló méretűek!), és hagyjuk állni a hűtőben akár egy éjszakára is, de pár óra is megfelelő.

Grillrácson vagy serpenyőben süssük meg őket a pácolás után, egy-egy oldalukat 5-8 percig mozgatás nélkül hagyva, aztán megfordítva, hozzáadott olaj nélkül!

2. CSIRKESALÁTA - rövidebb pácolási idővel

Egy ragyogó 30 perces vacsora, és különösebb ismeretekre sincs szükség az elkészítéséhez. A hús helyett grillezett zöldségekkel/grillsajttal/tofuval pedig vegá(no)knak is pompás fogás válhat belőle.

Itt is pác készül, hogy biztosan puha legyen a végeredmény: napraforgóolaj, mustár és fűszersó (tetszés szerinti fűszerek) kerülnek bele, a hússzeletek pedig csak negyed órát áznak így. A sütés itt is további olaj nélkül, bordás vasedényben vagy serpenyőben történik, pár percig egy-egy oldalon. Vágás előtt hagyjuk kicsit pihenni a kész húst, hogy a szaftja ne vesszen el! Srégen szeleteljük, salátával tálaljuk.

Csirkesaláta Kornél konyhájából

Hétköznap mindenki kedveli a gyorsan elkészíthető ételeket. Ez egy ragyogó 30 perces vacsora, és különösebb ismeretekre sincs szükség az elkészítéséhez. A hús helyett grillezett ...

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

kép: Getty

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...