Ha úgy döntöttél, hogy most aztán megadod a módját a fagyiszervírozásnak, meguntad a a citrom-csoki-vaníliatriót a szottyadt tölcsérben, és saját, illetve barátaid vagy a gyerekek kedvére teszel (nem kicsit), akkor ezek az igazán különleges és ínyenc tölcséresfagyitippek neked szólnak! Egy csoda mind - kalóriát most nem számolunk.
1. Karamellszirup + sós perecdarabkák + csokifagyi
Önts egy kevés karamellszirupot a tölcséred aljára. Egy spatulával kend be a tölcsér falát belülről, és rakj a peremre is. Tördelj össze néhány perecet (nem, nem baj, ha sós, sőt), és tapaszd rá a külső karamellszószra. A legjobb fagyi hozzá a nagy szemű tengeri sóval megszórt csokoládé, a sós karamell vagy a sós mogyoró!
2. Nutella + mogyoródarabkák + pisztáciafagyi
Tegyél egy jó adag nutellát a tölcsér aljába, kend szét egy spatulával belül is, és kenj a tölcsér oldalára is, a peremre - utóbbit szórd meg aprított mogyoróval. Pisztáciafagyival például isteni!
3. Sósmogyorókrém + csokiszórat + málnafagyi
Egy kisebb spatulával kend meg a tölcséred külső peremét sósmogyorókrémmel, ragaszgass rá csokidarabkákat (eredetileg ez chocolate chips), és tálald például málnafagyival!
Ez is fagyis!
Házi fagyi 2 hozzávalóból, gép nélkül!
4. Mályvacukorkrém + karamelldarabok + eperfagyi
Egy kisebb spatulával kenj olvasztott mályvacukrot a tölcsér külső peremére, és forgasd összetöredezett karamelldarabkákba, de természetesen ez lehet keksz is, vagy színes cukorka, ahogy szeretnéd! Tipp: eperfagyival tökély.
5. Fehércsoki + kókuszreszelék + mangófagyi
Egy tálkába tegyél némi fehércsokit, és 30 mp-es intervallumokban mikrózd-keverd-mikrózd-keverd, de természetesen gőz fölött is olvaszthatod, ahogy illik! Ha kész, mártsd bele a tölcsért, és szórd meg kókuszreszelékkel. Ajánlott hozzá a trópusi ízvilágú fagyi, például a mangó!
6. Olvasztott vaj + fahéjas cukor + vaníliafagyi
Olvassz mikróban két evőkanálnyi vajat, közben keverj ki egy kevés fahéjas cukrot (talán nagyszemű nyers nádcukorral a legszebb.) A tölcsért mártsd bele az olvasztott vajba, aztán a fahéjas cukorba, és tálald vaníliafagyival!
(forrás: goodhousekeeping)