6 tipp: így készítsd fel a konyhád az ünnepekre

Egyszerű, de mutatós megoldások, amikkel feldobhatod a konyhád az ünnepi időszakra. Inspirálódj! 

Dobd fel a székeket!

Egy fehér széken kiváltképp, de a sötétebb árnyalatokon is jól mutatnak a karácsonyi díszek, főleg, ha az arany és a piros uralja a kiválasztott koszorút dekort.

Ne maradjon ki az ablak!

Az ablakba függesztett dekorok nagyon hangulatosak és nemcsak a karácsonyi időszakban, hanem egész télen jól mutatnak.

A klasszikus

Nem vagy a tipikus díszítő típus? Akkor dekoráció helyett karácsonyi konyhai eszközökkel készül az ünnepekre. Egy-egy hangulatos bögre, hópelyhes konyharuha vagy egy tálca nagyot tud dobni a helyiségen.

És itt még egy remek példa erre. Látod azokat a piros tányérokat? Hát nem imádnivaló?

A természetesség híveinek

Környezetbarát módon is lehet készülni az ünnepekre: fahéjas, narancsos dekor bármikor elkészíthető, aminek nemcsak finom illata van, de esztétikus is.

A nagyon minimalistáknak

Karácsony kicsit másképp, teljes minimálban. Bármennyire is hihetetlen, van, akinek tényleg nem a csillogó égősorokból és arany-piros-lila díszekből állnak az ünnepek.

És van, akinek igen!

Amivel nincs is semmi baj. Egy jól megválasztott, giccsesnek tűnő dísz is lehet az étkezőasztal vagy épp a konyhai átadópult igazi sztárja. Mutatunk erre egy remek példát:

Hozzád melyik stílus áll közelebb? És melyik a kedvenc ünnepi összeállításod?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...