Valahogy sosem tudja az ember pontosan kiszámolni, mennyi étel-ital lesz elegendő a nagy ünnepekre: így húsvét után is előfordul, hogy megmarad a sonkából, tojásból, zöldségekből valamennyi. Szerencsére semmi nem vész kárba, erre a feleslegre már szépen ráépült a maradékmentő receptek kreatív hálózata – ezek segítenek minket a héten, hogy gyors ebédeket készíthessünk. A menü további foghíjait tavaszias, friss és hasonlóan rövid időt igénylő receptek töltik ki, így esélyünk sem lesz az éhezésre.
Nézd meg galériánkban a hétre szánt maradékmentő és tavaszi ebédeket, a receptekért kattints a képre!
Tavaszi morzsaparti és gyors ebédek várnak
KEDD: Maradékmentő sonkás-sajtos krokett
Árválkodik pár szelet húsvéti sonka a hűtőben, és már nem fűlik hozzá a család foga? Rejtsük a megmaradt húst ropogós bundába, keverjük sajttal ízes töltelékké, hátha ilyen formában jobban csúszik majd. Könnyű és kívánatos ebéd a kurta hét elejére.
SZERDA: Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan
A keddi ropogós finomságokból akár hagyhatunk is néhányat, hogy a szerda finomfőzeléke ne maradjon feltét nélkül. Persze megállna az a saját lábán is, de mennyivel finomabb ebéd, ha jut mellé egy krokett, egy bélszínroló vagy egy tükörtojás?
CSÜTÖRTÖK: „Mindentbele" sajtos wrap
Gyors, irodába is beszállítható ebéd jut a hetünk közepére: azzal pakolhatjuk tele a formabontó tekercset, amivel csak szeretnénk, a lényeg, hogy jó gazdagon legyen megtöltve. Ne riadjunk vissza a sajtos külsőtől, nemcsak kreatív, de szórakoztató megoldást is jelent, a megszokott tortillák helyett.
PÉNTEK: Tavaszi medvehagymás krumplifőzelék
Még a legszerényebb, legegyszerűbb fogásokból is válhat a tavasz harsányságát hirdető étek – ezt bizonyítja teljes mellszélességgel a medvehagymával felfrissített burgonyafőzelék is. Főzzünk belőle hát egy nagy kondérral, és élvezzük ezt a szezonálisan kiegészített verziót.
SZOMBAT: Mozzarella Schnitzel (Rántott mozzarella)
Persze, előkaphatjuk a fagyasztóból az éppen aktuálisan ott lapuló bundás sajtokat: ebből is válhat gyors, laktató szombati lakoma. De mennyivel nagyobb lesz az élvezet és a sikerélmény, ha saját kezűleg panírozzuk be a sajtszeleteket, majd sütjük kívül ropogósra, belül méteresre nyúlóra? Tegyünk így, készítsünk a hétvége első napján rántott mozzarellát!
VASÁRNAP: Krémes citromos serpenyős csirke
A hét zárásaképp pedig tegyük az asztalra a csirkeételek egyik legfrissebbikét, legszaftosabbikát, ami ráadásul kevesebb, mint fél óra alatt el is készül. Nem csalás, nem ámítás: ez a citromos hús tényleg egy főnyeremény!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több tavaszi recept és íz vár az alábbi cikkekben: