6 jel, amiből rájöttünk gyerekként, hogy a Télapó nem létezik

Mindjárt érkezik a Télapó. Milyen emléketek van róla? Apu kollégája öltözött be, aki előtte legurított egy tütükét, vagy valódi, fehérszakállas Mikulás érkezett az óvodába?

Emlékeztek rá, mikor jöttetek rá, hogy a Mikulás tulajdonképpen apa / nagyapa / apa kollégája / a nagybácsi /az osztálytárs apja /esetleg anya szakállban-csizmában?

Traumatikus élmény volt? Mennyi ideig tudták tartani bennetek a hitet, hogy december 6-án valóban ő teszi a kitisztított csizmákba a csokit / Barbie-cipőkészletet / matchboxot / virgácsot?

Körbekérdeztünk pár kollégát, nekik hogy esett le a tantusz, és ezek a némileg kiábrándult válaszok érkeztek:

via GIPHY

1. "Anya, miért van a Télapón edzőcipő?"

Ide tartoznak azok az esetek, amikor a beöltözött illető, khm, vagy valami teljesen oda nem illő szettet produkált: magán hagyta az edzőcipőt, kilógott a tréninggatyája a kabát alól, kvarcórát villantott, vagy egyszerűen túl modernnek tűnt ahhoz képest, hány éves. Lebukás!

Receptajánló a mikulászsákba:

Zselé szaloncukor

Férjecske elkészítette a marcipán szaloncukrot én pedig ígéretemhez hűen kikísérleteztem a zselés szaloncukor receptjét. Alapvetően nagyon egyszerű, de a negyedik próba után már azt ...

2. "Miért van odagumizva a szakállad az arcodra?"

Ha már beöltözik apa, legyen profi az a szett! Azaz, kerüljük a gagyi, gumírozott szakállat, ami egy vattadarabból áll, ne toljuk túl a nagyitól elkért rózsaszín arcpirosítót, mert kissé természetellenes, és próbálkozzunk az igazi sörhas növesztésével, mert a pulóverrel kitömött hasakkal könnyű lebukni. Az igazi Mikulás enyhén túlsúlyos és pocakos, ez van.

3. "Egy szaloncukor? Ennyi?!"

Felelős szerkesztőnk szerint az is árulkodó jel volt, ha az ovis / sulis Mikulás kiszúrta a szemünket egy darab szaloncukorral, vagy még rosszabb: EGY NARANCCSAL! Ezen az sem segített, hogy mindezt pár szem földimogyoró kísérte. Az igazi Mikulás tuti, hogy nem ilyen spúr!

4. "Tegnap tök másképp nézett ki a Télapó, mint ma"

Igen zavaró tud lenni, hogy úton-útfélen beleszaladhatunk egy piros-fehérbe beöltözött egyénbe. Ott áll a Moszkva téren, ott ül az oviban, a suliban, a plázákban, de valahogy mindig másképp néz ki. Most akkor mi? A profik ilyenkor azt a magyarázatot adják, hogy az IGAZI Yolopukki (Joulupukki) néven működik, és Lappföldről érkezik. Őt legtöbben a híradóban láthatjuk.

5. "Anya, miért fested fehérre apa szakállát?"

Kolléganőnk nyersen kijózanító emléke szerint rányitott szüleire, miközben...miközben anya épp Mikulásnak öltöztette apát, és kihasználva, hogy természetes hosszú szakálla van, éppen fehérre fújta azt. Mikor lányuk megkérdezte, mi folyik itt, egy lényegre törő választ kapott:

"Hát apád lesz a Mikulás."

6. "Anya, te vagy az?"

Az utolsó pontba azok az emlékek kerültek, amikor nemes egyszerűséggel lebuktattuk rokonunkat, mert ismerős volt a hangja, a tekintete, a szeme...vagy az M-betűje!

Stefi videósunk például kint hagyott a Télapónak egy kis macskanyelvet és egy levelet, ami felszólította a Mikulást, hogy ha valóban ő járt itt, írja alá, Stefi azonban felismerte édesanyja cirádás-gyönyörű (csillogós zselés tollal írt!!!) M-betűjét.

Lilla pedig saját nővérét (!) leplezte le a ruhák alatt. A dolognak bőgés lett a vége.

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...