6 irtó ikonikus étel Ausztráliából

Ausztrália minden szempontból távoli kontinens, aminek gasztronómiája is bizony sokaknak rejtély. Nézzük, mik a legjellegzetesebb ételek!  

1. Vegemite

A vegemite nagy múltú, ikonikusnak számító, sós, fekete lekvárféle, melyet a sörgyártás melléktermékeként, erjesztőanyagok kivonatából készítenek, dr. Cyril P. Cal¬lister találta fel 1923-ban sörélesztő felhasználásával. Kifejezetten sós, kissé kesernyés, kenyérre vagy pirítósra kenik vajjal vagy anélkül, néha egy szelet sajttal, amit rá is lehet olvasztani.

2. Meat Pie (húspite)

Húsos pite szárnyasból

A szaftossága miatt inkább combfiléket használjuk. Elkészíthetjük főtt csirkéből is, ez esetben a csirkét főzzük 1 óráig, majd a főtt húst vágjuk kockákra, és adjuk az előzőleg ...

Számos változata létezik, de a lényeg mindegyiknél ugyanaz: egy tál alját kibélelik tésztával, majd egy rétegben húsokat és zöldségeket tesznek bele, egy újabb réteg tésztával lefedik és megsütik. Általában tenyérnyi méretben készítik, ezért bárhol és bármikor fogyasztható, hidegen vagy melegen, sőt felmelegítve is jó.

3. Emu

Az emu az első vadszárnyas, amelyet Ausztráliában tenyészteni kezdtek. Húsa emlékeztet a szarvaséra, de kevésbé vadízű. Koleszterinszegény, gazdag ásványi anyagokban, például vasban.

4. Pavlova-torta

A tíz legkedveltebb ausztrál étel között a legtöbb édesség, desszert. Köztük is vezet a Pavlova-torta, mely tojásfehérjéből készült habcsók alapú sütemény, a tetején tejszínhabbal és idénygyümölccsel.

5. Anzac Biscuits

Anzac keksz

A keksz a nevét az ausztrál és az új-zélandi egyesített hadtestről (Anzac) kapta az első világháborúban, Gallipolinál. Amikor a katonák útnak indultak a háborúba, a felsorolt ...

Az Anzac Biscuits édes keksz, árpa, liszt, kókusz, cukor, vaj és szódavíz felhasználásával készítik el.

6. Kenguru

A kengurunak zsenge, puha húsa sovány és nagyon ízletes. Az állat minden része ehető, a fejétől a farkáig. Mint minden sovány hús, a kengurusteak is akkor a legízletesebb, ha angolosan, vagyis félig sütik meg. Hosszabb ideig tartó sütéssel a hús kiszárad. Sütőben, olajban és parázson való sütésre, párolásra egyaránt alkalmas.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...