6 ínycsiklandozó orosz fogás, amit nem csak akkor érdemes megkóstolnod, ha Oroszországban jársz

Kóstoltad, ismered, vagy még csak most barátkozol vele? Megmutatjuk, mi az orosz konyha színe-java! 

Borscs

Valószínűleg a leghíresebb orosz étel a világon a borscs, ami egy vörös cékla leves, amely általában tartalmaz valamilyen húst, krumplit, sárgarépát és paradicsomot is.

Borscs

Szeretnéd tudni, hogy készül az oroszok kedvenc leves a borscs? Ebből a receptből megtudhatod!

Blini

A blini a 9. századtól az orosz konyha része, idővel megszámlálhatatlan változata alakult ki. A pogány kortól (a palacsinta a nap szimbóluma) napjainkig fontos szereplője a különböző vallási ünnepek étkezéseinek. A hagyományos orosz télbúcsúztató karneváli hét második napjának neve, palacsintakedd mutatja a palacsinta szerepét az orosz hagyományokban.

Orosz blini

Találtunk egy régi orosz palacsintareceptet, nem a legkönnyebb verzió, de megéri elkészíteni! Kaviárral, sajttal-tejföllel, de nagyi házi lekvárjával is tökéletes! :) 

Kaviár

A kaviárt legtöbbször szezonális zöldségekkel, tojással díszített kaviáros szendvicsként, vagy kaviáros palacsinta formájában tálalják.

Soljanka

Az éghajlatnak köszönhetően az oroszok nagyon kedvelik a tartalmas, meleg leveseket. Ezek közül az egyik legismertebb a káposztából készített soljanka.

Soljanka

Ezért regisztráltam. Itt Gerában ettem először Soljankát, egy orosz büfében. Annyira ízlett, hogy tavaly karácsonykor már nem húsleves volt a szüleimnél. Már az egész közeli ...

Ukha

Ha szereted a tenger gyümölcseit, akkor mindenképp próbáld ki az ukhát, ami halból készült leves. Sokféle halat használnak fel a leves készítéséhez, beleértve a keszeget, harcsát és a csukát.

Pelmenyi

Ezek a tészta gombócok jellemzően darált hússal vannak megtöltve. Önmagában is fogyasztják, de vajjal és tejföllel is vagy levesben.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...