6 ínycsiklandozó orosz fogás, amit nem csak akkor érdemes megkóstolnod, ha Oroszországban jársz

Kóstoltad, ismered, vagy még csak most barátkozol vele? Megmutatjuk, mi az orosz konyha színe-java! 

Borscs

Valószínűleg a leghíresebb orosz étel a világon a borscs, ami egy vörös cékla leves, amely általában tartalmaz valamilyen húst, krumplit, sárgarépát és paradicsomot is.

Borscs

Szeretnéd tudni, hogy készül az oroszok kedvenc leves a borscs? Ebből a receptből megtudhatod!

Blini

A blini a 9. századtól az orosz konyha része, idővel megszámlálhatatlan változata alakult ki. A pogány kortól (a palacsinta a nap szimbóluma) napjainkig fontos szereplője a különböző vallási ünnepek étkezéseinek. A hagyományos orosz télbúcsúztató karneváli hét második napjának neve, palacsintakedd mutatja a palacsinta szerepét az orosz hagyományokban.

Orosz blini

Találtunk egy régi orosz palacsintareceptet, nem a legkönnyebb verzió, de megéri elkészíteni! Kaviárral, sajttal-tejföllel, de nagyi házi lekvárjával is tökéletes! :) 

Kaviár

A kaviárt legtöbbször szezonális zöldségekkel, tojással díszített kaviáros szendvicsként, vagy kaviáros palacsinta formájában tálalják.

Soljanka

Az éghajlatnak köszönhetően az oroszok nagyon kedvelik a tartalmas, meleg leveseket. Ezek közül az egyik legismertebb a káposztából készített soljanka.

Soljanka

Ezért regisztráltam. Itt Gerában ettem először Soljankát, egy orosz büfében. Annyira ízlett, hogy tavaly karácsonykor már nem húsleves volt a szüleimnél. Már az egész közeli ...

Ukha

Ha szereted a tenger gyümölcseit, akkor mindenképp próbáld ki az ukhát, ami halból készült leves. Sokféle halat használnak fel a leves készítéséhez, beleértve a keszeget, harcsát és a csukát.

Pelmenyi

Ezek a tészta gombócok jellemzően darált hússal vannak megtöltve. Önmagában is fogyasztják, de vajjal és tejföllel is vagy levesben.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...