6-féle bolti MÁKOS BEJGLIT kóstoltunk végig – vajon a legdrágább a legjobb?

Bejgli nélkül nincs karácsony, ez bizony így igaz. A lényeg viszont egy jó recept! Ha idén nincs időd sütni, vedd meg a bolti változatot – ebben segítünk most.

Ha karácsony, akkor kötelező elem a bejgli, szóval nem hagyhattuk ki, hogy idén is teszteljünk belőlük néhány tekercset. Fogtuk magunkat, és felvásároltuk a legnagyobb áruházláncok mákos finomságait - tavaly ugyanis a diós bejgliket teszteltük.

Az Auchanban, Tescoban, Sparban, CBA-ban, a Lipóti pékségben és az Aldiban találtunk csomagolt mákos bejgliket, összesen 6-félét.

Receptjánló:

Meggyes-mákos bejgli

A családom nagy mákrajongó, ezért sokszor terítékre kerülnek a mákos sütemények. Karácsonykor mi más is kerülhetne a süteményes tálra, mint a jól megszokott mákos bejgli, ezúttal ...

Tekercs vagy bejgli?

A bejgli pontos definíciójára a Magyar Élelmiszerkönyvben bukkanhatunk. Csak akkor lehet egy terméket bejglinek nevezni, ha legalább 250 gramm, és ennek minimum 40%-a töltelék, 50% felett pedig különleges bejglinek is hívható. Negyven százalék alatt csak tekercsnek lehet nevezni őket.

A teszt vakteszt volt, nem tudtuk, mikor melyik bejglit kóstoljuk. A kóstolás során kritikusak voltunk mind a külső (állag, kinézet, illat), mind a belső jegyek (íz) tekintetében. Az eredmény szubjektív, nem szakértő véleményt tükröz.

ÍME A BEJGLIK A TESZTELÉS SORRENDJÉBEN – EREDMÉNY LEGALUL:

Félegyházi Pékség / Mákos Régimódi Beigli

(50% mákos töltelékkel)

  • sok töltelék, szép forma
  • kicsit száraz külső
  • kóstolás után is szárazabb, de finom atésztája, kellemes

999 Ft / 500 gr / Spar

Édes Ízek / Mákos Beigli

(40% töltelékkel)

  • sápadtabb külső, de formára szép, vékony, íves máksorok
  • vaníliás-mákos illat

649 Ft / 400 gr / Aldi

Lipóti Mákos Bejgli

(45% mákos töltelékkel)

  • puha, jó állagú, sok a töltelék
  • szép forma
  • kifejezetten citromos íz társul a mákos töltelék mellé, ezt kicsit furcsálljuk

1780 Ft / 500 gr / Lipóti Pékség

Ceres Mákos Bejgli

(50% töltelékkel)

  • közepesen néz ki, vékony a tölteléke is
  • sötét a tészta külseje
  • egyáltalán nem eléggé intenzív a mák íze
  • fura mellékíze van

749 Ft / 400 gr / Tesco

Príma Mákos Beigli

(45% töltelékkel)

  • szép, kicsit szögletes forma, kevés illat
  • jó sok töltelék
  • a tésztája picit sós, a töltelék jó, de kicsit száraz

1199 Ft / 500 gr / CBA

Jókenyér Mákos Beigli

Prémium, adalékmentes

  • sápadt a külseje, de szépen elkülönül a máktölteléktől atészta
  • ízre nagyon finom, nem túl édes
  • a tészta kicsit száraz, de a mák végre jó krémes és sok

2499 Ft / Auchan / 500 gr

ÉS AZ EREDMÉNYEK A PONTSZÁMOK ALAPJÁN:

(az első helyen holtverseny alakult ki)

HelyezésNévHol vettük?Ár / grammKilónkénti ár
1.Lipóti Mákos BejgliLipóti Pékség1780 Ft / 500 gr3560 Ft
1.Jókenyér Mákos BeigliAuchan2499 Ft / 500 gr4998 Ft
2.Félegyházi Mákos Régimódi BeigliSpar999 Ft / 500 gr1998 Ft
3.Príma Mákos BeigliCBA1199 Ft / 500 gr2398 Ft
4.Édes Ízek Mákos BejgliAldi649 Ft / 400 gr1623 Ft
5.Ceres Mákos BejgliTesco749 Ft / 400 gr1873 Ft

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...