6 étel, ami semmiképp se való egy lagzira a profi séfek szerint

Az ételek nagyon fontos szereplői egy lagzinak, ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan válogatjuk össze őket. Szakemberek mondták el, mi az, amit érdemes kihagyni a menüből.

Hamarosan érkezik a tavasz, és ezzel megkezdődik a készülődés az esküvői szezonra. A szervezés rengeteg örömmel, de megoldásra váró problémákkal is jár. Ilyen például a lagzin felszolgált menü is. Mit adjunk főételként? Legyen leves, vagy elég az előétel? Honnan legyen a desszert? Van-e valamelyik vendégnek ételallergiája? És ez csak néhány az ilyenkor felmerülő kérdésekből.

Most nézzük, mi az, amit semmiképp nem szabad felszolgálni egy lagzin. Ebben segítenek profi séfek és esküvőszervezők:

1. Zöld salátaféléket inkább ne!

„Ha salátát szeretnél az esküvődön, akkor kerüld a tavaszi zöldeket és a jégsalátát” - mondja az egyik Los Angeles-i étterem séfje, Steve Fortunato. Az étteremtulajdonos szerint a nagyon zsenge, zöld salátafélék hamar összefonnyadnak az öntettől. A lagzin nem valószínű, hogy 100 adagot sikerül frissen felszolgálni, ezért inkább kerülendőek. A hazai esküvőkön inkább a tésztasaláta népszerű.

2. Fokhagymát soha!

A fokhagyma ízletes, de okozhat némi problémát a táncparketten és a társalgások közben. Ed Brik privátséf azt javasolja, hogy felejtsük el, ha lagzit szervezünk. A fokhagymakrémleves így kizárva a menüből.

3. A lagzi nem gyorsétterem vagy grillparti

Egy esküvőre, lagzira mindenki szép ruhában érkezik, amit jó esetben szeretne tisztán tartani, éppen ezért kerülendő az olyan könnyen foltot hagyó ételek fogyasztása, mint a paradicsomszószos tészta, szaftos hamburger vagy sült oldalas.

„Alapvetően minden olyan ételt kerülni kell a lagzin, amit kerülnél az első randin” - magyarázzaWhitney Cox, Las Vegas-i esküvőszervező.

4. Pizzának nincs helye!

Előfordulhat, hogy valaki akkora pizzaimádó, hogy szeretné a lagziján is azt etetni a vendégeivel. Vito Gnazzo, New York-i séf szerint problémás lehet, ha valaki így dönt, ugyanis egy nagyobb társaságban nehéz megoldani a pizzák frissen és melegen tartását.

Egy filmezős estén viszont érdemes pizzát sütnöd:

5. A csirke cordon bleu-nek ideje nyugdíjba vonulnia!

A sonkával és sajttal töltött csirkemell népszerű étel a lagzikon. A fogás nehéz lehet a gyomornak, abban az esetben, ha egy újabb kör vacsora érkezik még éjfél körül.Hugo Bolanos séf szerint a csirke cordon bleu egyszerűen nem való egy lagzira.

„Ez egy kulináris gyilkosság! Egy klopfolt csirke sajt- és sonkadarabbal töltve? Amikor látom ezt az ételt, megijedek” - mondja a séf.

6. Ha nagy a vendégsereg, kerüljük a friss halat!

Minél több vendéget hívunk meg a lagzinkra, annál jobban oda kell figyelni a menüre. A felszolgálási idő a vendégek számával arányosan növekszik, ezért friss, sovány halas ételeket nem túl jó választani.Brooke Stockwell, kaliforniai séf szerint, a friss halak készítésekor nincs helye hibának, ami egy nagy volumenű esküvőn simán előfordulhat, pont ezért kell kerülni a bonyolultabb, problémásabb fogásokat.

Ezeket olvastad már?

via Insider

Címlapkép: Getty Images

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek