6 étel, ami semmiképp se való egy lagzira a profi séfek szerint

Az ételek nagyon fontos szereplői egy lagzinak, ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan válogatjuk össze őket. Szakemberek mondták el, mi az, amit érdemes kihagyni a menüből.

Hamarosan érkezik a tavasz, és ezzel megkezdődik a készülődés az esküvői szezonra. A szervezés rengeteg örömmel, de megoldásra váró problémákkal is jár. Ilyen például a lagzin felszolgált menü is. Mit adjunk főételként? Legyen leves, vagy elég az előétel? Honnan legyen a desszert? Van-e valamelyik vendégnek ételallergiája? És ez csak néhány az ilyenkor felmerülő kérdésekből.

Most nézzük, mi az, amit semmiképp nem szabad felszolgálni egy lagzin. Ebben segítenek profi séfek és esküvőszervezők:

1. Zöld salátaféléket inkább ne!

„Ha salátát szeretnél az esküvődön, akkor kerüld a tavaszi zöldeket és a jégsalátát” - mondja az egyik Los Angeles-i étterem séfje, Steve Fortunato. Az étteremtulajdonos szerint a nagyon zsenge, zöld salátafélék hamar összefonnyadnak az öntettől. A lagzin nem valószínű, hogy 100 adagot sikerül frissen felszolgálni, ezért inkább kerülendőek. A hazai esküvőkön inkább a tésztasaláta népszerű.

2. Fokhagymát soha!

A fokhagyma ízletes, de okozhat némi problémát a táncparketten és a társalgások közben. Ed Brik privátséf azt javasolja, hogy felejtsük el, ha lagzit szervezünk. A fokhagymakrémleves így kizárva a menüből.

3. A lagzi nem gyorsétterem vagy grillparti

Egy esküvőre, lagzira mindenki szép ruhában érkezik, amit jó esetben szeretne tisztán tartani, éppen ezért kerülendő az olyan könnyen foltot hagyó ételek fogyasztása, mint a paradicsomszószos tészta, szaftos hamburger vagy sült oldalas.

„Alapvetően minden olyan ételt kerülni kell a lagzin, amit kerülnél az első randin” - magyarázzaWhitney Cox, Las Vegas-i esküvőszervező.

4. Pizzának nincs helye!

Előfordulhat, hogy valaki akkora pizzaimádó, hogy szeretné a lagziján is azt etetni a vendégeivel. Vito Gnazzo, New York-i séf szerint problémás lehet, ha valaki így dönt, ugyanis egy nagyobb társaságban nehéz megoldani a pizzák frissen és melegen tartását.

Egy filmezős estén viszont érdemes pizzát sütnöd:

Csiperkegombás-rukkolás pizza

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben erre pizzára feltétként póréhagymás ...

Tonhalas-spenótos pizza

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben, erre a pizzára, feltétként fokhagymás ...

Szalámis-pepperonis pizza

Házilag pizzát készíteni egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek sokan hiszik. Kicsit ugyan időigényes, de a végeredmény egészen biztosan kárpótolni fog a befektetett ...

5. A csirke cordon bleu-nek ideje nyugdíjba vonulnia!

A sonkával és sajttal töltött csirkemell népszerű étel a lagzikon. A fogás nehéz lehet a gyomornak, abban az esetben, ha egy újabb kör vacsora érkezik még éjfél körül.Hugo Bolanos séf szerint a csirke cordon bleu egyszerűen nem való egy lagzira.

„Ez egy kulináris gyilkosság! Egy klopfolt csirke sajt- és sonkadarabbal töltve? Amikor látom ezt az ételt, megijedek” - mondja a séf.

6. Ha nagy a vendégsereg, kerüljük a friss halat!

Minél több vendéget hívunk meg a lagzinkra, annál jobban oda kell figyelni a menüre. A felszolgálási idő a vendégek számával arányosan növekszik, ezért friss, sovány halas ételeket nem túl jó választani.Brooke Stockwell, kaliforniai séf szerint, a friss halak készítésekor nincs helye hibának, ami egy nagy volumenű esküvőn simán előfordulhat, pont ezért kell kerülni a bonyolultabb, problémásabb fogásokat.

Ezeket olvastad már?

via Insider

Címlapkép: Getty Images

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...