Hamarosan érkezik a tavasz, és ezzel megkezdődik a készülődés az esküvői szezonra. A szervezés rengeteg örömmel, de megoldásra váró problémákkal is jár. Ilyen például a lagzin felszolgált menü is. Mit adjunk főételként? Legyen leves, vagy elég az előétel? Honnan legyen a desszert? Van-e valamelyik vendégnek ételallergiája? És ez csak néhány az ilyenkor felmerülő kérdésekből.
Most nézzük, mi az, amit semmiképp nem szabad felszolgálni egy lagzin. Ebben segítenek profi séfek és esküvőszervezők:
1. Zöld salátaféléket inkább ne!
„Ha salátát szeretnél az esküvődön, akkor kerüld a tavaszi zöldeket és a jégsalátát” - mondja az egyik Los Angeles-i étterem séfje, Steve Fortunato. Az étteremtulajdonos szerint a nagyon zsenge, zöld salátafélék hamar összefonnyadnak az öntettől. A lagzin nem valószínű, hogy 100 adagot sikerül frissen felszolgálni, ezért inkább kerülendőek. A hazai esküvőkön inkább a tésztasaláta népszerű.
2. Fokhagymát soha!
A fokhagyma ízletes, de okozhat némi problémát a táncparketten és a társalgások közben. Ed Brik privátséf azt javasolja, hogy felejtsük el, ha lagzit szervezünk. A fokhagymakrémleves így kizárva a menüből.
3. A lagzi nem gyorsétterem vagy grillparti
Egy esküvőre, lagzira mindenki szép ruhában érkezik, amit jó esetben szeretne tisztán tartani, éppen ezért kerülendő az olyan könnyen foltot hagyó ételek fogyasztása, mint a paradicsomszószos tészta, szaftos hamburger vagy sült oldalas.
„Alapvetően minden olyan ételt kerülni kell a lagzin, amit kerülnél az első randin” - magyarázzaWhitney Cox, Las Vegas-i esküvőszervező.
4. Pizzának nincs helye!
Előfordulhat, hogy valaki akkora pizzaimádó, hogy szeretné a lagziján is azt etetni a vendégeivel. Vito Gnazzo, New York-i séf szerint problémás lehet, ha valaki így dönt, ugyanis egy nagyobb társaságban nehéz megoldani a pizzák frissen és melegen tartását.
Egy filmezős estén viszont érdemes pizzát sütnöd:
5. A csirke cordon bleu-nek ideje nyugdíjba vonulnia!
A sonkával és sajttal töltött csirkemell népszerű étel a lagzikon. A fogás nehéz lehet a gyomornak, abban az esetben, ha egy újabb kör vacsora érkezik még éjfél körül.Hugo Bolanos séf szerint a csirke cordon bleu egyszerűen nem való egy lagzira.
„Ez egy kulináris gyilkosság! Egy klopfolt csirke sajt- és sonkadarabbal töltve? Amikor látom ezt az ételt, megijedek” - mondja a séf.
6. Ha nagy a vendégsereg, kerüljük a friss halat!
Minél több vendéget hívunk meg a lagzinkra, annál jobban oda kell figyelni a menüre. A felszolgálási idő a vendégek számával arányosan növekszik, ezért friss, sovány halas ételeket nem túl jó választani.Brooke Stockwell, kaliforniai séf szerint, a friss halak készítésekor nincs helye hibának, ami egy nagy volumenű esküvőn simán előfordulhat, pont ezért kell kerülni a bonyolultabb, problémásabb fogásokat.
Ezeket olvastad már?
5 dolog, amire figyelj, amikor esküvői tortát rendelsz
Ha esküvői tortán gondolkodtok, figyeljetek ezekre a részletekre, hogy minden zökkenőmentes legyen - a Szamos szakértői nyilatkoznak.
NosaltyHírességek esküvői tortái - Így ünnepelte az IGENT Elvis, Grace...
Minél nagyobb esküvő, annál nagyobb esküvői torta. Kiknek lehetne pazarabb ünnepi süteményük, ha nem a legnagyobb hírességeknek? Íme 10 mesébe illő tortaköltemény.
Masszi- Rigó CsillaAz 5 leghasznosabb konyhai eszköz, amit nászajándékba adhatsz
Nászajándékot választani egy házasodni készülő párnak nem egyszerű történet. Most abban segítünk, hogy miből válogass, ha valamilyen konyhai eszközben, gépben gondolkozol.
NosaltyEgy menyasszony kétoldalas, szabályokkal teli esküvői meghívót küldött szét -...
Te jártál már olyan esküvőn, ahol arra kértek, hogy egyél a lagzi előtt, mert csak süti lesz, de abból sem sok? Nem? Pedig van ilyen, mutatjuk!
Petrás Gabriellavia Insider
Címlapkép: Getty Images