6 egytálétel, amit imádni fogsz

Van valami nagyon vonzó az egytálételekben. Talán az a rengeteg, egymásra pakolt, összefőzött finom hozzávaló: még mindig csodálattal tölt el, ahogy ennyi mindenből egyszercsak összeáll az étel.

Azt tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan ti is imádjátok az egytálételeket. Nincs ezen mit csodálkozni: kevés macera, látványos végeredmény. A most következő típusokat viszonylag ritkán ajánljuk nektek: ennek oka szezonalitáshoz kötöttségük, vagy mert nem azok a tipikusan, a hétköznapokon gyorsan összecsapható ételek. Viszont hétvégére vagy, ha nem ragaszkodsz kizárólag a klasszikus húsvéti menühöz, akkor akkor ezen a hétvégén is kipróbálhatod őket. Mutatjuk a befutókat!A muszaka persze nyáron az igazi, rengeteg napérlelte padlizsánnal és fűszeres paradicsommal aki a visszafogottabb verzióra szavaz, annak hús nélkül, másoknak apróra darált marhahússal ajánljuk. Ez a balkáni étel ahogy a legtöbb, nemzetközi karriert befutott ételféleség a görögök által szelídítve terjedt el: besamelmártással nyakon öntve kínálják a rakott padlizsánrétegeket. Na, a tojásos-hagymás krumpli egy a nem éppen diétás receptjeink közül cserébe viszont hihetetlenül finom! Ne kábítsuk magunkat: ez az étel csakis zsírral készítve az igazi, mangalica- vagy kacsazsírt javasolunk használni hozzá. Nagyon magyar, nagyon olcsó fogás, ezzel a sikerünk garantált.

Hidegtálak másképpen >>

Muszaka 3. - padlizsános

Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy uborkás joghurtot, mivel elég fűszeres. A padlizsánokat sütőben, kis olajjal is megsüthetjük, így egészségesebb. Kb. 25 perc alatt 180 fokon ...

Chili con carne 8zsuzsa8 konyhájából

A sokféle fűszertől egészen kíváló ízű lesz. Mivel a család tagjai eltérő módon szeretik a csípős ételt, igen enyhére főzöm, mindenki a tányérján ízesíti tovább, csípős ...

Slambuc 6.

A receptet úgy is kezdhettem volna, hogy végy egy bográcsot, néhány hozzávalót, és válaszd ki a legesősebb napot, nagy széllel, komoly lehűléssel. A hozzávalóknál nagyon fontos a ...

Csirkés-padlizsános kuszkusz

Egy ismert márka indiai fűszerkeverékének tasakján láttam ezt a receptet. A padlizsán nem volt része az eredeti leírásnak, de egyáltalán nem rontott az ízeken. Az egytálétel is ...

A jó chilis babot is sokáig kell főzni, hogy az ízek igazán összeérjenek. Darált marhahús nélkül ennek sem érdemes nekiállni, utánozhatatlanul finomabb, mint bármely másik húsból készítve. Főzzük alacsony lángon, sokáig, jó sűrűre. Friss, puha fehér kenyér passzol hozzá. A rizottó önmagában is sok lehetőséget rejt, ez a könnyű, tavaszi recept pedig még inkább kedvünkre való a friss sóskával, citrommal, parmezánforgáccsal csak és kizárólag vajat használjunk hozzá! A slambuc szintén amolyan ősmagyar étel: itt viszont nincs mese, mással való kiváltás. Szigorúan a szabadban, bográcsban kell főzni, nem ússzuk meg a füstös ízeket (nem mintha akarnánk). Ez úgynevezett pásztorételként lett az előző században elkönyvelve, hogy a 21. században a modern háztartások udvarában készítsék a családok. Aki egyszer kóstolta, biztos, hogy többé nem feledi! A kuszkusz új értelmet nyer napjaink gasztronómiájában: egy újonnan (?) felfedezett köret, ami legalább annyira jól variálható, mint bármelyik tészta. Ezúttal csirkével, tejszínnel, póréhagymával készítjük rostban gazdag, isteni egytálétel lesz a végeredmény.

További egytálételek között itt böngészhetsz >>

Olvasnál még? Kattints a Dobd össze! rovat korábbi cikkeiért! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...