6 dunaparti hely dumapartikhoz és falatozáshoz

Szeretjük a Dunát. És nem csak nézegetni szeretjük, meg hajókázni rajta, hanem szeretünk mellette időt is tölteni. Akkor a legjobb, ha nem kell elhagyunk Budapestet.  

Állandóan keressük a jó dunaparti helyeket, mert a forró nyárban mégiscsak a vízpart az, ami legjobban hűsít. Ha éppen nem tudunk elugrani nyaralni, legalább egy estére vagy délutánra megvan a mini szabi illúziója, ami sokkal több energiát és vidámságot ad, mint azt gondolnánk. És ennek csakis egy oka lehet: a víz közelsége. Vízparti vendéglátóhely gyűjteményünkből most olyan egységeket ajánlunk, amik egymás szomszédai, mégis jól megférnek egymás mellett. Legyünk igazságosak, és járjunk mindenhová! A Duna összeköt, mi pedig szívesen összekötjük magunkat vele, amikor csak lehet.

Wasser

Az északi vasúti összekötő híd egyik oldalán a Wassert találjuk. A Népsziget idén nyílt új helyén pontosan azt kapjuk, amit várunk és remélünk: kényelmes napágyakat, emlékezetes naplementéket, hűsítő italokat és persze ennivalót. Hekk, hamburger, sült krumpli – jobbára tipikus strandkaják szerepelnek az étlapon. A gyerekek homokozással, a kutyák pedig futkározással foglalhatják el magukat, miközben a szülők és a gazdik esznek-isznak.

Kabin

A Kabint az északi vasúti összekötő híd másik oldalán találjuk. A hely azokról a kedves kis Dunára néző napozókabinokról kapta a nevét, amikben megpihenhetünk. Ez volt itt az első vendéglátóhely, a Wasser csak idén nyáron települt a híd túloldalára. Nem meglepő módon az adottságok nagyon hasonlóak. Nappal és este sem unalmas itt a Duna mellett az élet. Nemrég indítottak kertmozi sorozatot, és tavaly óta új arculatot is kapott a hely. A versenyhelyzet egyértelműen jót tesz mindenkinek, mert még többet és jobban kell nyújtania ahhoz, hogy a vendégek kedvébe járjanak. Ráadásul ebből mi is profitálunk, hiszen mindenki a mi kegyeinket keresi.

Raqpart

Idén is teljesen jogos a kérdés, hogy vajon hány szerelmet bír még el a rakpart? Évekkel ezelőtt valaki kiszámolta már, az eredményre nem emlékszünk, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a Lánchíd lábánál két lehetőség közül a Raqpart egyik , ahol ezen a fontos kérdésen elmerenghetünk. Koktélokban és bulikban erős a kétszintes építmény, ami kizárólag a nyári hónapokban üzemel. A vízhez közel, de az építményen túl klasszikus napágyakban fekve is gyönyörködhetünk a budai panorámában.

PONTOON

A PONTOON a Lánchíd pesti oldalának jobbján uralja a teret. Túloldali társához képest jóval undergroundabb, és bár a lokáció adottságai itt is nagyon hasonlóak (Duna, budai kilátás, Lánchíd), mégis teljesen más a két hely közönsége. És van még valami, ami miatt a Lánchíd jobbja felé húz a szívünk: a Blitz Pizza.

Nap bácsi

A Római part egyik legnyugisabb helye, ahol színes limonádék és bográcsozás a módi, de persze a kisebb-nagyobb sörfőzdék söreiből sincs hiány. És ami a legjobb az egészben a nyugalmon túl, az a barátságos hangulat és közvetlenség, ami az egész helyből árad. Egy fárasztó és stesszes nap után nincs is jobb, mint egy órácskára megpihenni itt, és egy-két jó sör mellett elengedni a feszkót.

Fellini Kultúrbisztró

A Fellini évek óta mindenki kedvence. Aki legalább egyszer járt itt, biztosan készített menő csíkos napágyas-Dunás képet az Instagramra, és jól is van ez így, mi is minden alkalommal fotózunk egy ezredik ugyanilyet, mikor itt járunk. Gyakran van telt ház, ami türelmes sorállásra készíti az éhes és szomjas közönséget, de annak, aki kivárja a sorát, kellemes dunaparti falatozás lesz a jutalma. Kutya és gyerek szempontból is ideális a helyszín, gazdag kavics- és botkínálatra lehet számítani.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Miben más a panko, mint a jól ismert zsemlemorzsa? Végre kiderül!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...