6 dolog, amit még nem csináltál vöröshagymával

Máris mondjuk, mit csinálhatsz még egy vöröshagymával azon kívül, hogy megsütöd, bebundázod, megpirítód vagy levest főzöl belőle. 6 praktikus praktika!

A hagymáról (lehet akár fok-, akár vörös) legtöbbünknek az igen szúrós és kellemetlen lehelet jut eszébe, meg hogy randikon tiltólistás. Viszont mivel imádjuk, ezért igaziból az a célunk, hogy párunk is hozzánk hasonlóan hagymakedvelő legyen, és két pofára pusztíthassuk együtt, kézen fogva, lelkifurdalás nélkül a fokhagymás lángost és a rántott hagymakarikákat.

Erre a 6 dologra viszont anélkül használhatod a vöröshagymát, hogy meg kellene enned, nézd csak:

1. Torokfertőtlenítés

Valószínűleg ezt sokan tudjátok:a hagymafélék (a fokhagymával az élen) szuper fertőtlenítő hatásúak, baktériumölők. Éppen ezért van egy pár népi praktika a torokfájás enyhítésére, mely hagymát használ. A zúzott fokhagyma mézben/pálinkában való elfogyasztása ismert eljárás, de a vöröshagyma is jó megfázásra:piríts egy kevés cukrot, önts rá egy bögre vizet, dobd bele egy vöröshagyma külső burkát, és hagyd állni negyed óráig, majd idd meg. Vannak, akik fél vagy egész hagymával készítik.

2.Égésre

Ha (enyhébben) megégeted magad a konyhában, dörzsölj bele egy kevés hagymát, mert elmulasztja a fájdalmat! Mik vannak.

Ajánljuk ezt is!

TOP 9 háztartási praktika

3. Szálka

Ha csak azért sem akar kijönni a szálka az ujjadból, ragassz rá jó erősen egy sebtapaszt, de előbb tegyél rá egy kis darab nyers vöröshagymát. Pontosan nem tudjuk, miért, de segít kiszedni!

4. Fémedények tisztítása

Kopottak az edényeid? Zúzz össze egy fej vöröshagymátapró darabokra, önts hozzá némi vizet, és a masszát dörzsöld erősen a fémbe egy ronggyal, amíg szép fényes nem lesz!

5. Avokádó barnulása ellen

A már félbevágott avokádódat tárold jól zárható dobozban, de tegyél mellé héjával felfelé egy félbevágott vöröshagymát is, hogy ne barnuljon meg! A guacamole, avokádókrém sem barnul meg, ha a tetejére vágsz némi hagymaszeletet.

Szuper tippek!

Top 10 konyhai praktika elrontott ételek feljavításához

6.Kozmás szag ellen

Lekapott a rizs? Ne dobd ki, hanem rakj egy félbevágott hagymát a tetejére, és fedd le. Elnyeli a szagot!

Hagymás finomságok:

Töltött hagyma

Bár a meleg brokkolisalátánál időigényesebb köret, de megéri a fáradságot, nagyon finom. Sült csirkéhez, sertés-vagy marhahúsos ételek mellé kínálhatjuk. A recept szintén innen.

Fokhagymakrémleves 5. -olasz

Már többször próbáltam fokhagymakrémlevest főzni, de valahogy mindig  forralt fokhagymás tejszín filingje volt. "Napsütötte Toszkánát" olvasva felcsillant a szemem, hogy ez lesz  AZ. ...

(forrás: tiphero)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...