6 diétás tipp lábadozóknak

Láz, fájdalom, rosszkedv, fáradtság, hidegrázás. Ha nem úsztad meg az influenzát, akkor tudod, miről beszélek. Gyorsabb lehet a felépülésed, ha követed az alábbi diétás tanácsokat.

A beteg emberre étvágytalanság jellemző, még az is előfordul, hogy örülünk az így leolvadt kilóknak, bár személy szerint tudok ennél hatékonyabb és kevésbé megterhelő fogyókúrás módszereket is. A betegség során szervezetünk a tartalékokhoz fordul, hiszen a kórokozók elleni küzdelem nagyon sok energiát igényel (gondoljunk akár csak a lázhoz szükséges hő termelésére). Ha már túl vagyunk a nehezén, próbálkozzunk az alábbiakkal energiaszintünk mielőbbi visszanyeréséhez.

Az influenza megelőzhető! >>

Együnk gyakran keveset, napi 4-5-ször, de akár hatszor is. Fontos, hogy 1-1 étkezéssel ne terheljük túl a fáradt szervezetet.

A szervezet regenerálódásához is energiára van szükség, ennek legjobb forrásai lehetnek a szénhidrátok, ezek közül is inkább az összetettek, mint gabonafélék, -pelyhek, kenyerek, tésztafélék, burgonya, zöldségek, hüvelyesek. Egyszerre ne együnk sokat, de minden étkezésnél fogyasszunk belőlük.

Fehérjepótlásra is szükség lehet, együnk húst, halat, válasszuk az emésztőrendszert kevésbé megterhelő, zsírszegény húsfajtákat, mint a csirke-, a pulykamell, a sertéscomb, a karaj, a marhalapocka, a borjú vagy a vadhús.

Általánosságban is igaz, hogy ebben az időszakban kerüljük a nehéz, zsíros, magyaros ételeket, csipegessünk inkább a könnyedebb mediterrán konyha kínálatából.

Mediterrán tippek az egészségért >>

Elmaradhatatlanok természetesen a vitaminok és ásványi anyagok, amelyeket elsősorban friss gyümölcsökből, zöldségekből nyerhetünk. Együnk napi 50-70 dkg gyümölcsöt, zöldséget, amelyeket fogyasztás előtt természetesen alaposan megtisztítunk.

Fontos a megfelelő folyadékbevitel is, igyunk sok vizet, 100%-os gyümölcsleveket, gyümölcsturmixokat, teát.

Turbózd fel magad csodaturmixokkal! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a sajátkészítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!