6 csodaszép torta közül választják majd ki Magyarország Tortáját

Idén 28 torta közül választották a legjobb hatot, amik közül egy augusztusban elnyeri a „Magyarország Tortája” címet.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

A döntős torták kiválasztását az ipartestület a Sirha Budapest kiállítás szakmai programjaként a Hungexpo 'G' pavilonjában tartotta meg február 9-én.

Minden nevezett torta vitrinekben volt kiállítva, a szakmai közönség is megtekinthette őket. A zsűrizés folyamán a versenyzők és a látogatók is láthatták, hallhatták a versenymunkák értékelését. A közönség lelátóról, kivetítő segítségével követhette az eseményt, melyet Pataki Ádám cukrászmester moderált.

A zsűri tagjai voltak:

Auguszt József cukrászmester – Auguszt Cukrászda, Budapest (Fény utca)

Balogh László cukrászmester – Százéves Cukrászda, Gyula

Kiss Zoltán cukrászmester – Családi Kiss Cukrászda, Lajosmizse

Sárközi Ákos, a Michelin csillagos Borkonyha chef-je

Szó Gellért, kétszeres Magyarország Tortája győztes - G&D Kézműves Cukrászat, Salgótarján

Vaslóczki Orsolya, a tavalyi verseny győztese – Horváth Cukrászda, Sugar! Design Cukrászda, Budapest

Kovács Luca, aki a SütiChef.hu oldalon meghirdetett „Legyél Te is Zsűritag” verseny győzteseként nyerte el a zsűrizés jogát

Idén 28 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, melyek a következők:

Aranyalma torta - Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Szimpla - Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Komáromi kisleány - Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Hunyadi gesztenyés - Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Velemi vaníliás gesztenye - Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Hamvas szilva torta - Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. A második körben a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesz azok tökéletesítésére, végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...