6 csodaszép torta közül választják majd ki Magyarország Tortáját

Idén 28 torta közül választották a legjobb hatot, amik közül egy augusztusban elnyeri a „Magyarország Tortája” címet.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

A döntős torták kiválasztását az ipartestület a Sirha Budapest kiállítás szakmai programjaként a Hungexpo 'G' pavilonjában tartotta meg február 9-én.

Minden nevezett torta vitrinekben volt kiállítva, a szakmai közönség is megtekinthette őket. A zsűrizés folyamán a versenyzők és a látogatók is láthatták, hallhatták a versenymunkák értékelését. A közönség lelátóról, kivetítő segítségével követhette az eseményt, melyet Pataki Ádám cukrászmester moderált.

A zsűri tagjai voltak:

Auguszt József cukrászmester – Auguszt Cukrászda, Budapest (Fény utca)

Balogh László cukrászmester – Százéves Cukrászda, Gyula

Kiss Zoltán cukrászmester – Családi Kiss Cukrászda, Lajosmizse

Sárközi Ákos, a Michelin csillagos Borkonyha chef-je

Szó Gellért, kétszeres Magyarország Tortája győztes - G&D Kézműves Cukrászat, Salgótarján

Vaslóczki Orsolya, a tavalyi verseny győztese – Horváth Cukrászda, Sugar! Design Cukrászda, Budapest

Kovács Luca, aki a SütiChef.hu oldalon meghirdetett „Legyél Te is Zsűritag” verseny győzteseként nyerte el a zsűrizés jogát

Idén 28 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, melyek a következők:

Aranyalma torta - Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Szimpla - Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Komáromi kisleány - Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Hunyadi gesztenyés - Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Velemi vaníliás gesztenye - Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Hamvas szilva torta - Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. A második körben a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesz azok tökéletesítésére, végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek