6 csodaromantikus étterem, ahova megéri foglalni idén Valentin-napra

Te tudod, hogy ki lesz idén a Valentinod, mi pedig azt tudjuk, hogy hol érdemes romantikáznotok február 14-én este. Valentin-napi étteremajánló különkiadásunk következik!

Vitathatatlanul február 14-e az év (elvileg) legromantikusabb napja, amit sokféleképpen lehet különlegessé tenni – például étellel, gondolj csak az afrodiziákumokra. Ha gyertyafényes vacsorával ünnepelnél, de nem szeretnél a konyhában izzadni ezen a napon, segítünk, hova érdemes asztalt foglalnodValentin-napra.

Moné – a csábító

Ha a történelmi falak és mennyei falatok mellett töltenéd el a Valentin-napot, miközben a kandallóban ropogó tűz melegsége teszi még meghittebbé az estét, akkor a Fő utcai Monéba foglalj helyet kettőtöknek. A múlt és jelen metszéspontja egyszerre elegáns és titokzatos, az enteriőr csábítását pedig a párok számára kialakított különleges menüsorral fokozzák tovább Valentin-napon. A 4 fogásos menüt egy tengergyümölcsei-válogatás indítja bébipolippal, Szent Jakab kagylóval – amit afrodiziákumként tartanak számon - , lazaccal, tigrisrák ceviche-vel, amit csicsókakrémleves és grillezett kacsamell követ, lezárásként pedig a 'romantika' szó desszertbeli megfelelője, csoki-eper párosítás került. A menü ára 10.500 Ft, a fogásokhoz párosított italsort pedig 5.500 Ft-ért lehet végigkóstolni.

Émile – a sikkes

A Gerbeaud-csoport budai ékköve, az Émile minden más napon 6 óráig tart nyitva, ám a különleges alkalom miatt február 14-én az esti órákban is várják a turbékolókat egy speciálisan összeállított menüvel. A Gerbeaud Kávéház executive chefje, Tóth Ágnes és az Émile executive chefje, Frideczky András álmodott meg nem is egy, hanem mindjárt két ételsort 'A konyhai szerelmesei' című eseményre, ahol külön a hölgyek és az urak ízlelőbimbóira szabott fogásokkal várnak mindenkit. Tóth Ági az uraknak bundás fürjtojással, korianderes garnélával, marhabélszínnel és végezetül eperrel megkoronázott brownie-val készül. A hölgyek számára Frideczky András a fürjtojás után gyömbéres kacsatekercset, lazacfilét és lazackaviárt rizottóval, valamint panna cottát állított össze. Persze nincs romantikus vacsora cserélgetés és kóstolgatás nélkül, így egymás tányérjából falatozni itt is ér majd! A vacsora ára 10.900 Ft, plusz szervízdíj.

ARAZ – a modern

Ha romantikáról van szó, a franciák értik a csíziót, és gasztronómiájuk is jeleskedik a szexi fogásokban, így ha a francia fúziós konyhával működő ARAZ-ba foglalsz asztalt, biztosan nem fogsz mellélőni. Barka Áron Chef de Cuisine illatos és ízes kulináris kreációkkal teszi feledhetetlenné az estét, így lesz sült osztriga, gratinírozott kecskesajt gránátalmás salátával és rózsaboros kacsamell, de az igazi különlegesség az afrodiziákumnak számító, melengető fahéjjal készült zöldspárga-cappuccino. A szerelmesek nemzetközi napjára egy dedikált koktéllal is készültek, ami stílusosan a Pink Cloud fantázianevet kapta. A vacsora ára 16.900 Ft per fő.

La Perle Noire – a kifinomult

A La Perle Noire az év bármely napján különleges élményt tartogat a vendégek számára, a francia gasztronómia origójából indult konyha mindig páratlan ételekkel áll elő. Szintén külön gondoltak a hölgyekre és az urakra az ételek összeállításánál, amit a menün is feltüntetnek, de szigorú szabályok, ahogy a szerelemben, úgy a La Perle Noire-ban sincsenek. Talán náluk találkozhatunk a legbővebb menüvel, az aperitifkoktéltól az amuse bouche-on és külön hideg, illetve meleg előételeken, valamint a levesen át a főételig majd a desszertig.A Valentin-napi menü két fő részére 33.900 Ft.

Robinson – a klasszikus

„A szerelem olyan, mint a "pi": természetes, irracionális, és nagyon fontos.” Vallja a Robinson étterem, és ebben a szellemiségben várják a rózsaszín ködben úszókat és a tüzet már évtizedek óta életben tartókat egyaránt Valentin-nap alkalmából. A 3 fogásos menüben marinált norvég lazac, rozé kacsamell és ruby csokoládé, a 4 fogásosban pedig angus marhacarpaccio, miso leves, borjúsült és sült fehércsokoládé szerepel. Előbbi ára 12.990 Ft, míg utóbbié 15.900 Ft fejenként. Mindezt a Városligeti-tó és a Vajdahunyad vára impozáns, megunhatatlan panorámája mellett.

TOPRUM – a magasba törő

Ha már amúgy is a föld fölött jársz, miért ne ünnepelnéd a Valentin-napot a magasban, kilátással Budapest ódon háztetőire? A TOPRUM -ban a remek lokáció mellett két személyre szóló ételválogatást is összekészítettek február 14-re: a 22.000 Ft-os vacsoránál háromféle előételből (humusz, kacsamáj és grillezett cékla)lehet válogatni, főételként konfitált kacsa és lazacfilé közül választhatnak a szerelmesek, végül egy desszerttrióval zárul a sor. A szív húrjait pedig Hegyi Dóri és Mórocz Tomi pendíti meg ezen az estén.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...