Nézzük, mit kínál számunkra a tél, talán utolsónak ígérkező hete! A meteorológusok csupa jót jósolnak március első felére, így már nem kell sokáig vacognunk (meg persze a fűtésszámla rémképe is letűnni látszik).
Addig is, míg az első igazán meleg napsugarak megérkeznek, mi még kitaláltunk egy igazi téli vacsoramenüt – mindezzel egy időben pedig a napi mozgásadagunkat is megnöveltük.
Hétfő
Semmi egyébre nem vágyunk a hét elején, mint valami melengető krémlevesre, ami nem igényel hosszas ötletelést, mégis nagyon finom és laktató, s nem kell vele órák hosszát pepecselnünk. Fogjuk a kedvenc sajtjainkat – simán lehetnek hétvégi maradékok – és némi tejszínnel, fűszerekkel krémesre turmixoljuk a levesünket!
Kedd
Ez a recept feltételezi, hogy van otthon elfekvőben némi pizzatésztánk – ha ez éppen hiánycikk a háztartásban, helyettesíthetjük jó minőségi bolti termékkel is. Készítsünk calzonét! Ha eddig nem próbáltuk, imádni fogjuk ezt a töltött pizzát, bármi kerülhet bele – szerintünk legyen egy adag húsmentes és a másik, mondjuk, a receptben is leírt tonhalas verzió!
Tart flambée – a lángos franciául >>
Szerda
A mentaszószos húsgombóc nagyon jó ötlet! Istenien párosítható a darált hús a finomra aprított mentalevél-darabkákkal – arról nem is beszélve, hogy legalább némi nyarat csempészünk a február végi napokra!
Csütörtök
Na, ez az a bűnös élvezet, aminek nagyon ritkán ugyan, de nem tudunk ellenállni! A tepertőkrém isteni mutatvány, főleg, ha kevés mustárral is keverjük a házilag kisütött, ropogós pörcdarabokat. Ki így, ki úgy, mi sok-sok borssal és akár tojással is készítjük, de igazából teljesen mindegy, mert mindenhogyan szeretjük. Jó-jó, tavasztól nincs tepertőzés!
Péntek
Péntekre marad a svéd gombasaláta, ami egyébként szuper vendégváró fogás, különösen akkor, ha nagyobb társaságot várunk az otthonunkba. Nincs benne semmi trükközés: a gomba, citrom, bors, paradicsompüré, babérlevél verhetetlen csapatot alkotnak. Repetázás garantált.