5+1 vacsora március első hetére

Menthetetlenül érkezik a tavasz! Ahogy meglátjuk az első kikeleti hónap nevét a naptárban, felvillanyozódunk, hogy most már tényleg csak napok, egy-két hét kérdése, és itt a tavasz!

A friss alapanyagokra ugyan két hónapot még biztosan várni kell, de csak azért is tavaszi hangulatot csempészünk a konyhánkba – igaz, a hozzávalók még téli jellemzők, de minden annyira friss és zamatos benne!

Hétfő

A hétfő még mindig nem tartozik a kedvenc napjaink közé, ezért nagy varázslatokat a konyhában sem szeretnénk művelni csak egy gyors, lélekemelő póréhagymalevesre futja az energiánkból, ez viszont testünket-lelkünket új élettel tölti fel. Máris jobban érezzük magunkat!

Póréhagymaleves villámgyorsan

Nagyon sokáig csak csodálkoztam, hogy lehet hagymából levest főzni. Egyszer azonban rávettem magam, gondoltam, ha nem jó, legfeljebb kiborítom. De finom lett, ízlett még a gyerekeimnek is. ...

Kedd

A petrezselyempesto klasszikus olasz fogás, imádnivaló, nagyon egészséges, gazdaságos és nem utolsósorban finom is. Már a készítés folyamata is öröm, annyira jó nézni, hogy a csupa növényi hozzávalóból hogyan lesz egy üvegre való vitamin- és ásványianyag-bomba. Bármilyen tésztával házasítható: penne, széles metélt tegyünk ízlés szerint.

5+1 vacsora a tél utolsó hetére >>

Petrezselyem pesto

Szeretem a pesto mindenféle változatát: készült már a konyhámban spenótból, pitypangól. Most sem a klasszikus, bazsalikomos verzióért nyúltam: petrezselyem pestot csináltam dióval, ami ...

Szerda

Az egyszerű csirkesaláta a Cézár-saláta egyszerűsített verziója pirított kenyérszeletekkel, könnyű, joghurtos öntettel és persze csirkemellcsíkokkal az eredeti ugyan nem így készül, de nagy bravúrokra most mi sem. Ez a szuper recept a hét közbeni húséhségünket csillapítja.

Csütörtök

Sokan idegenkednek a céklától, és az agyonfőzött, üveges savanyúságon kívül nem is tudják más formában elképzelni. Pedig itt van ez a céklafasírt-recept, ami egy szuper alternatíva a felhasználására, ráadásul nagyon egészséges! Főzelékekhez, húsok mellé kínálhatjuk.

5 vacsora, amit imádni fogsz >>

Céklafasírt

Nem bírok betelni a cékla színével! Újra meg újra rácsodálkozom, hogy hogyan létezhet ilyen csodálatos szín egy zöldség belsejében. Az íze viszont megosztja az emberiséget. Aki még ...

Péntek

Péntekre salátát kínálunk, de nem ám akármilyet! A mentás csicseriborsó-saláta minden földi jót tartalmaz, és saláta mivoltával ellentétben, nagyon is laktató! A csicseri mellett zöldbab, paradicsom, hagyma adja az étel gerincét, ha pedig hozzájutunk friss mentához, véletlenül se elégedjünk meg a szárítottal!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...