Ha nyár, akkor grillezés. Egyre többen fedezik fel, hogy ehhez nem feltétlenül kell nagy, kiépített tűztarkó a kert végében, hanem egy kisebb erkélyen elférő gázos gömbgrillen is könnyen ínycsiklandó finomságok készíthetőek. Ezt a trendet felismerve a Pannontej idén már másodszor kérte fel Serényi Zsoltot a grillezésről mindent tudó fenegyerek séfet arra, hogy mutassa meg mitől lesz ellenállhatatlan az otthon készített grill étel.
1. Ügyelj a higiéniára!
Fontos, hogy a grillt minden használat előtt alaposan tisztítsuk meg, hogy eltávolítsuk a ráégett anyagokat és az idő közben rárakódott port. A grillezni kívánt zöldségeket és gyümölcsöket alaposan mossuk meg sütés előtt.
2. Ne pácolj!
A jó minőségű húsnak nincs szüksége arra, hogy napokig bolti pácban ússzon. A páclé nem hozzáad a tökétes grillélményhez, hanem pont ellenkezőleg, elveszi a hús ízét. Sütés előtt egy kis só és frissen őrölt bors – csupán ennyi kell a tökéletes ízélményhez.
3. A hőmérséklet is számít
A BBQ és a grillezés közt a leglényegesebb különbség, hogy míg a szmókerben lassan, alacsony hőfokon készül a hús, addig a grillen magasabb hőmérsékleten, rövidebb idő alatt sül meg az étel. Ugyanakkor fontos, hogy ne a lobogó lángra dobjuk rá az alapanyagokat, hanem várjuk meg, amíg leég a tűz. Ha így teszünk átsütjük és nem megégetjük a húsokat és egyéb finomságokat.
4. Nemcsak a húsé a világ
Ki mondta, hogy a füstös ízek csak húson élvezetesek? A Karaván Grillsajt egy olyan hagyományos, valódi bükkfával füstölt sajt, mely grillezés után a finom aranybarna kérgen belül lágy, füstös ízélményt nyújt. Az idei nyár nagy meglepetése, hogy mostantól már nyárs formában is kapható. Tűzd fel a pálcikára, dobd a rácsra, tálald fehér balzsamecetes zöldsalátával. Ezután nincs más dolgod, mint bezsebelni az elismerő szavakat.
5. Zöldséget a rácsra!
A nyár bővelkedik friss zöldségekben. Hiba lenne nem bevetni őket! Vágj ujjnyi vastag szeletekre padlizsánt, paradicsomot, paprikát. Süsd együtt a Karaván Grillnyárssal. Pár perc alatt a sajt is elkészül, egy kis mentás zöldborsópürével pedig kész is az őrületes nyári ízkavalkád.
+1 Bolondítsd meg sajttal
A húspogácsák a nyári sütögetések nagy kedvencei. Hamburgerpogácsába csomagolva főleg a fiatalabbak körében népszerű, laktató lakoma. Próbáld ki, hogy milyen mennyei ízorgia keveredik abból, ha a marhahúspogácsára, Tihany Grill Camembertet olvasztasz. A fehér nemespenész kérge megakadályozza a sajt kifolyását, beleharapva viszont lágy és krémes. Ki tudna ennek ellenállni?
Ezeket olvastad már?
Top 10 szuper sajtos étel, amitől csurogni fog a nyálad
Abban talán mind egyetérthetünk, hogy a sajtnál kevés jobb dolog van a világon. Összegyűjtöttük a 10 legjobb videós receptünket, hogy ti is élvezhessétek a fincsi ételeket.
Nosalty7 hagyományostól egy kicsit eltérő mód, ahogyan még biztosan nem...
A rántott sajt gyerek és felnőtt örök kedvence. Most rendhagyó változatokat hoztunk. Érdemes közülük kipróbálni néhányat!
NosaltyEz a kutya eltökélten utálja a brokkolit és imádja a...
A zöldségekkel hadilábon állók mély egyetértésben bólogatnak majd erre a videóra - hát még azok, akiknek hasonló habitusú a kutyájuk...
Brecz JuditTop 10 kiadós főételünk rengeteg sajttal
Csirkemell, sertéskaraj, karfiol, brokkoli - mi a közös ezekben? Egyszerű, sok sajttal mennyei főételt varázsolhatsz belőlük. Videóval segítünk az elkészítésükben.
Nosalty