5+1 szakácskönyv, ha rajongsz az egészséges ételekért

Egészséges ételek receptjeiből sosem elég, hiszen a kiegyensúlyozott étrend egyik titka a változatosság. Olvassátok friss szakácskönyvajánlónkat!

Az egészséges táplálkozást segítő kiadványok kínálata szerencsére egész évben megújul, ezúttal az elmúlt hónapokban megjelent újdonságokból állítottunk össze egy válogatást.

Deborah Gray: 500 low-carb étel

Töretlen népszerűségnek örvendenek az utóbbi években az alacsony szénhidráttartalmú étrendek. Bár tévhit, hogy el kell hagyni az étrendünkből a szénhidrátokat, és azt is kevesen tudják, hogy a zöldségek legjellemzőbb tápanyagtartalma is a szénhidrát, való igaz, hogy egyes szénhidrátokat érdemes akár kiegyensúlyozott, akár fogyókúrás étrendünkben mértékkel fogyasztanunk. Ebben nagy segítségünkre lehet ez a könyv, ami valóban elképesztő mennyiségű receptet tartalmaz 9 fejezetre osztva (reggelik, csomagolt ebédek, főételek, köretek, saláták, levesek, könnyű snackek, édes finomságok és komplett fogások). A könyv különlegessége, hogy egy-egy receptre többféle változatot is ajánl - ami kitűnő megoldás, ha szeretünk egy ételt, de néha csavarintanánk a bevált recepteken.

Gabo Kiadó: 2990 Ft

Adele McConnell: VEGÁN - 100 remek vegán recept a világ minden tájáról

2019 egyik legmeghatározóbb trendje a vegetáriánus, vegán étrend. Míg korábban elsősorban kulturális, etikai vagy vallási okokból választotta valaki ezeket az étrendeket, addig ma már egyre többen fordulnak ebbe az irányba a bolygónk fenntarthatósága érdekében. A könyvben megtalálható 100 d, állati nyersanyagokat nélkülöző receptet azonban nem csak a vegánoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki egy kicsit jobban elmerülne a növényi alapú étrendekben

Bioenergetic Kiadó, 3490 Ft

Moravszki Kata: Vegán finomságok

Egy egészen különleges kiadványt kap a kezébe az olvasó, amelyben 40 db vegán recept található. A könyv bevezetőjében Kata elmesélni a könyv születésének hátterét, és Sziráki Dóri dietetikus segítségével megismerhetjük a vegán étrend alapjait, és a helyettesítő termékek alkalmazását. Az ételeket az egyébként grafikus szerző különleges grafikái illusztrálják. A 40 recept között találunk sütés nélkül elkészíthető desszerteket, sós rágcsálnivalókat, a könyvecske végén pedig lehetőségünk van saját ötleteink lejegyzetelésére is.

Scolar Kiadó: 3499 Ft

Iklódi Dóra: Cukormentes örömök

Iklódi Dórit pár évvel ezelőtt diagnosztizálták PCOS-sel és inzulinrezisztenciával. Az első ijedtség után belevetette magát a megfelelő étrendbe, és elindította Wander. Food. Wonder című blogját, amelyben sorstársait kívánta segíteni tippjeivel, receptötleteivel. A blog fogadtatásának hatására született meg ennek, a több mint 70 receptet tartalmazó könyvnek az ötlete. A reggelik, péksütik, uzsonnák, saláták, levesek, főételek és desszertek között nem csak a cukormentesen étkezők, hanem azok is találnak maguknak ötletet, inspirációt, akik glutén- vagy tejmentesen étkeznek.

BOOOK Kiadó: 5490 Ft

Ruediger Dahlke: Vegán ketogén diéta

Az ismert német természetgyógyász, Ruediger Dahlke egy új könyvvel rukkolt elő, amelyben az utóbbi időben népszerűvé vált ketogén diétát ötvözi az állati eredetű alapanyagoktól mentes, vegán étrenddel. A könyv egy általános iránymutatással kezdődik, ezt követően kapunk tippeket egésznapos étrendekre a könyv receptjeiből válogatva.

A könyvben több mint 60, fényképpel illusztrált recept segíti az olvasókat: találunk reggeli tippeket, leveseket, salátákat, egytálételeket és persze desszerteket. A fotók csodásan színes ételeket mutatnak - tuti, hogy megjön az étvágyad, ha átlapozod ezt a kiadványt.

Bioenergetic Kiadó: 3690 Ft

Anjali Shah: Szuper babaételek

A San Franciscoban nevelkedett Anjalinak már kicsit gyerekkorától természetes volt az otthon főzés, családjában fontos volt a természetes alapanyagok felhasználása. Igazi kihívás akkor érkezett az életébe, amikor megismerkedett későbbi férjével, aki az igazi amerikai fast-food kultúrám nevelkedett. Idővel Anjalinak sikerült férjével megértetnie az egészséges alapanyagok fontosságát, és kislányuk születése után is ezek az alapelvek vezérelték a hozzátáplálás és a kisdedtáplálás időszakában.

A hozzátáplálás időszaka minden édesanya és baba életében fontos, hiszen ilyenkor alapozzuk meg a gyermek táplálkozási szokásait. Sok kihívással kell ilyenkor szembenéznünk: hogyan fogadjuk a gyermekünk válogatósságát, hogyan kínáljunk minél egészségesebb, változatos ételeket, hogy ismertessük meg a babát az új ízekkel, állagokkal. Ez a könyv rengeteg színes receptjével ehhez ad ötleteket: találunk köztük zöldségpüréket, egészséges falatkákat a különböző babaéletkorokra leosztva. Ajánljuk minden kezdő és nem kezdő anyukának, aki szeretné változatosabbá tenni a gyermeke egészséges étrendjét.

Alexandra Kiadó: 4500 Ft

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek