5+1 nyári vacsora

Irány a piac! Annyi finomság lepi el júliusban a standokat, hogy nem győzünk válogatni – a heti vacsoramenü a szezonalitás jegyében készült! 

Tobzódunk a friss, nyári alapanyagokban, így most érdemes kihasználni a lehetőséget és rengeteg friss, szezonális ételt főzni! Nem kell sok macera, pár egyszerű receptet válogattam a hétre, könnyen elkészíthetőek, nem kerülnek sokba, mégis fel lehet velük dobni a nyáresti vacsorákat.

Hétfő

Sokan fejvesztve menekülnek, ha meghallják, hogy a sárgarépából főzeléket készítenek, pedig ez a zellerrel feldobott recept petrezselyemmel és fokhagymával tényleg isteni, a legnagyobb kihívást pedig egyedül az egy kiló sárgarépa lereszelése jelenti. Frissen őrölt bors dukál hozzá!

Sárgarépa főzelék 4.

A húslevesben főtt sárgarépát mindenki szereti nálunk. Ezt az ízt keresve találtam ki a főzeléknek ezt a formáját.  Egy régi nyáron, a balatoni nyaralónkban, ebédidő tájt ...

Kedd

A nyár egyik nagy aduásza a cukkini, mert pillanatok alatt megtölthető bármivel, amit a vendégsereg kíván, az íze nem tolakodó, így bátran lehet a töltelékben halmozni az alapanyagokat. Ez a recept nem is aprózza el: van sonka, kukorica, tejföl, sajt is benne – persze ez ízlés szerint variálható.

Szerda

A gőzölt újkrumpliról talán nem is gondolnánk, mennyivel finomabb, mint a simán, forrásban lévő vízbe dobott krumplikockák! Valakit kifejezetten zavar, bevallom, engem cseppet sem az újburgonya vékony héja. Lényegében a fűszeres gőzben párolódnak át a burgonyaszemek – isteni lesz, azon melegében essünk neki!

Gőzölt újkrumpli

Variáció újkrumplira. Újkrumpli, citrom, petrezselyem. Fantasztikus hármas. Egész héten tudnám ezt ebédelni. C&V receptje nyomán, ami a májusi NL Konyhában jelent meg gőzölt ...

Csütörtök

A krémleveseket általában télire tartogatjuk, de egy friss, zsenge zöldborsós, tejszínes levesnek ilyenkor nem lehet ellenállni. Nem csak szöveg, tényleg teljesen más íze van a frissen fejtett borsóból készült levesnek, megér egy kis fáradozást!

Péntek

A sárgabaracknak éppen szezonja van, így akik szeretik a gyümölcs-hús kombinációkat, egyszerűbb és finomabb péntek esti vacsorát nem is lehetne kitalálni. Sajttal, csipet fahéjjal tovább fokozható, a csirkemellet persze mindenképp süssük elő, mielőtt a sütőbe tolnánk!

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...