Igyekeztünk úgy összeválogatni őket, hogy kortól, stílustól függetlenül mindenki megtalálja a neki tetszőt. Most pedig következzenek az említett olvasmányok!
Nagyszülőknek
"Minden nagyszülőnek van ezernyi erőt adó pillanata, amely unokájához köti. Beletartoznak ebbe a különleges, egyedi, de a hétköznapi élmények is, melyekből építgetik, formálják kapcsolatukat. Akik megtapasztalhatták, tudják, az egyik legszebb változás a nagyszülővé válás – minden nehézségével és kihívásával együtt."
A könyv gyerekeknek, felnőtteknek, örök gyerek felnőtteknek is szól, és egy kis időutazásra csábít, nosztalgikus képeket előhozva az emlékezetünkből.
Vegetáriánusoknak
A könyv szerzője, Bede Anna közel nyolc éve húsmentesen éli az életét, és saját bevallása szerint egész életében vegetáriánus volt, csak korábban inkább a „válogatós” jelzőt aggatták rá, és ő is saját magára. Aztán egy szép napon úgy ébredt, hogy a szervezete nem kívánta többé a húst, a gasztronómia iránti szenvedélyétől hajtva viszont igyekezett túllépni a rántott sajton, és olyan ételeket megalkotni, amelyek legalább olyan ízletesek és változatosak, mint a húsevők ételei.
Sokszor hallottuk már, hogy a húsmentes ételek is lehetnek ugyanolyan jók, mint a húsos változatok. Bede Anna ebben a könyvben ezt be is bizonyítja, ráadásul mindezt úgy teszi, hogy közben nem próbál megtéríteni minket.
Krónikus időhiányban szenvedőknek
A szakácskönyvpiacon nem könnyű újat mutatni, mostanában a gyors és az olcsó hívószavakkal lehet jó eladásokat generálni. Jamie is az előbbi mellett döntött, mégis sikerült újat mutatnia. A könyvben nem az a nagyszerű, hogy időt spórolunk, nem is az, hogy trükköket tanulunk, hanem az, hogy sikerül egy új, a hétköznapokban igen hasznos konyhai látásmódot prezentálnia. Minden egyes menüsor lépésről-lépésre meg van szerkesztve, és minden perc be van osztva. Nincsen téblábolás, várakozás, bambulás, munka van! Tökéletesen koreografált konyhai táncunk segít abban, hogy megspóroljuk az időt.
Diéta szerelmeseinek
Már a borító is magáért beszél, hiszen egy ereje teljében lévő fiatal, izmos férfi áll a képen, kezében egy káposztával és egy méretes combbal. Ő Thomas Rode Andersen, a szerző, illetve a Kong Hans Kaelder nevezetű étterem konyhafőnöke és Dánia sztárszakácsa, aki ugyancsak megreformálta az imént említett éttermet. Vallja, hogy a paleolit étkezés gyökeresen megváltoztatja és javítja az életminőséget.
A könyvből kiderül, mi az az álomalak és a kicsattanó energia. A benne szereplő 80 recept mind-mind az őskori tradícióra épül, vagyis azokra az alapanyagokra, melyekre génjeinknek eredetileg szükségük van. Ezek legfőképp a húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök, bogyók, magvak és tojások, amelyek ízlelőbimbóinkat, gyomrunkat, és nem utolsó sorban a testünket is megörvendeztetik, hiszen szuper egészségesek és természetesek. Az ételek emellett modernek, ínycsiklandóak és nagyon izgalmasak. A könyv csodaszép inspiráló fotókkal illusztrált.
A vérbeli nőknek
Rég találkoztunk ilyen szépen összerakott receptkönyvvel. A képek, az ételek, és maga Lotta, a szerző is hihetetlenül lenyűgözőek és inspiratívak. A könyvben szereplő több mint 60 recept egyszerű, de nagyon változatos. A reggelitől a vacsoráig mindent megtalálunk benne: a salátáktól a pitéken át a halakig, sőt, még tortákat is. Emellett ír alapanyagokról és konyhatrükkökről is - mindezt a humor oldaláról megközelítve.
Könyvjelző
Plusz egy apró meglepetéssel kiegészítenénk az ajándékok listáját, hogy saját kezűleg készített meglepetéssel is kedveskedhessetek szeretteiteknek!
Hobby boltokban már számtalan gyönyörű kartonpapírt lehet kapni, többek között az úgynevezett scrapbook papírokat. Színesek, mintásak és nagyon vidámak. Ebből aztán bármilyen formát ki lehet vágni.
Boldog nőnapot minden kedves hölgyolvasónknak!