5+1 elképesztően felesleges konyhai kütyü

Sokszor mi is veszünk haszontalan tárgyakat, de ezek túlmennek minden határon: ennyire nem lehet unatkozni, sem ezen kütyük feltalálóinak, sem pedig használóinak.

Fogyasztói társadalom ide vagy oda, ez már tényleg túlzás. Gondolom mindannyian láttunk már számtalan olyan tárgyat, ami beillett volna a most következő listába, ide sorolható például a narancspucoló vagy a banántároló doboz. De azért érdemes átböngészni ezt a felsorolást, ha másért nem is, legalább azért, hogy a mai nap folyamán legalább 5+1-szer mosolyogjunk egy nagyot.

Ujjcsipesz

Az asztali etikett szabályai szerint jól tudjuk, hogy csontos húst bátran ehetünk kézzel. Én bevallom, azokat az ételeket is késsel-villával eszem, amit nem kellene. Sokan nem szeretünk nyakig tapicskolni a zsírban – valószínűleg én is szélsőséges vagyok, de azt hiszem a most következő csodás kis műanyag „ujjacskát” akkor sem erőltetném a kezemre.

Citromprés

Listánk második remek darabja egy citromprés. Nem, nem teljesen haszontalan, sőt még szép is, de úgy gondoljuk, mindenki képes akkora erőt kifejteni az ujjaival, hogy kipréselje az isteni nedűt. Vagy az emberek már a citromlétől is ennyire félnek?

Szívószál és evőpálcika

Na jó, ennél azért egy kissé elbizonytalanodtam. Evőpálcika és szívószál egyben - lehet, hogy nem is akkora butaság? Valljuk be, elég nehézkes elszürcsölgetni a thai leveseket evőpálcikával, ezért jó magyar lévén sokszor kanálra váltunk. Ezt a problémát lovagolta meg a következő evőeszközféle feltalálója is - miért ne lenne egyszerűbb a levest pálcikába oltott szívószállal elfogyasztani?

Levesestál magányosoknak

És ha már a levesnél tartunk: na ki unatkozik annyira levesevés közben, hogy még akkor is az okostelefonját nézegesse? Sokan! Ha már csináljuk, csináljuk rendesen alapon feltalálták a levesestálat, melybe beilleszthető telefonunk is, így nem kell evés közben kézbe vennünk kedvenc kütyünket.

Lézeres pizzavágó

Ez most komoly? Mintha a terminátor filmek egyik itt maradt kelléke lenne. Tényleg vannak emberek, akik képtelenek levágni egy szép szelet pizzát egyenesen? Ha meg mégsem sikerülne az a szelet, mégis kit zavar, ha görbe? Akit igen, annak íme a megoldás:

Golyós olívaolaj-tartó

Kicsiny hazánkban nincs nagy hagyománya az olívaolajos kenyér fogyasztásának, de nem is ezért került fel a listára a most következő tárgy, hanem mert egész egyszerűen érthetetlen. Mintha egy golyós dezodorral akarnánk megkenni a kenyerünket. A csepegtetés az üvegből vagy az óvatos kenegetés késsel már smafu?

(via: foodbeast)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...