Ezért kerüld el 50 felett a vörös hús fogyasztását

Négy nagyon nyomós indoka is van arra a szakértőknek, miért érdemes az ötödik x után kerülni a vörös hús fogyasztását.

Szinte mindig is vita volt a szakértők között, hogy egészséges-e vörös hús fogyasztása, vagy inkább kerüljük el, ha lehetséges. 50 év felett több kockázattal is jár, ha rendszeresen fogyasztunk vörös húst.

Ezért kerüld el 50 felett a vörös hús fogyasztását

Hatással van a koleszterinszintre

Sajnos hiába nagyon finom a vörös hús, rengeteg telített zsírt tartalmaz, ami nem tesz jót a koleszterinszintnek.

A megfelelő koleszterinszintre az idő előrehaladtával fokozottabban kell figyelni. A szívkoszorúér-betegség például azért alakul ki, mert túl sok koleszterin halmozódik fel az erek falán, ami megakadályozza a vér megfelelő áramlását.

Betegségek kialakulása

Egy 2012-es kutatás szerint azoknál az embereknél, akik sok vörös húst esznek, magasabb a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, illetve a halálozási arány is nagyobb. A tanulmány kimutatta, hogy 13%-kal növeli a mindennapi vöröshús-fogyasztás a betegség kialakulásának kockázatát.

Túl sok fehérje

A vörös húsban rengeteg fehérje található, 100 gramm darált marhahúsban például 25 gramm. Bár a megfelelő fehérjebevitel elképesztően fontos az ötödik x után is, túlzásba se szabad esni, mert megterheli a szervezetet.

Nem kizárt a vesebetegség

Idővel a vesebetegség kialakulásának kockázata is nő. Abban pedig a szakértők is egyetértenek, hogy a vesebetegeknek fel kell hagyniuk a vörös hús fogyasztásával, hiszen a benne található foszfátot nem tudja feldolgozni a veséjük.

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...