50 ezer forintos szendvics. Vajon mit tudhat?

New Yorkban nagyon drága az élet, de van egy szendvics, aminek az ára még itt is szokatlanul magasnak számít.  

New Yorkban, közel a világ egyik üzleti központjához, a Wall Streethez található aDon Wagyu nevű étterem, ahol kizárólag a hihetetlenül gondosan nevelt - ráadásul sörrel itatott és szakéval permetezett - , márványos húsú wagyu-marhából készült fogásokat árulnak. A flancos étteremben kapható egy különleges, pankómorzsában kisütött, alig 150 grammnyi marhahússal feldobott szendvics is, amelynek az ára még ezen a felkapott környéken sem számít mindennapinak.

A A5 Ozaki névre hallgató szendvics ára meglehetősen borsos: körülbelül 50 ezer forintnak megfelelő, vagyis 185 dollárba kerül.

A hús, amiből a szendvics készül

Miért kerülhet ennyibe egy ilyen aprócska szendvics? Azok a marhák, amelyekből a szendvics készül, Japánból érkeznek. Havonta mindössze öt állat szeli át az óceánt, hogy a New York-i üzletemberek gyomrában végezze. Ezt a különleges húst a Don Wagyu vendégein kívül csak Dubajban lehet megkóstolni.

A csodaszép szendvics egy szintén guszta fadobozban érkezik, amelybe bele van gravírozva a cég logója.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Meghan Markle szeret főzni! Lesd meg, mit készít egy igazi hercegné!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...