Most sem hagyunk cserben: aki a téli hidegben a laktatóbb ételekkel vigasztalódik, nálunk tuti receptekre lel, de a könnyebb fogások hívei sem maradnak ötletek nélkül – lássuk a heti vacsoramenüt!
A helyzet a következő: még mindig fogcsikorgatóan hideg van, korán sötétedik és csak ritkán mozdulunk ki a jó, meleg lakásból. Persze, ha leesik a hó – ami mostanában sokszor megtörténik az egész országban –, nem tudunk ellenállni és kimegyünk hóembert építeni, forralt borozni vagy éppen szánkózni a gyerekekkel. Ilyen kiruccanások után elmondhatatlanul jól esik egy kiadós vacsora: nem spórolunk a kalóriákkal, laktató fogásokkal azonnal pótoljuk a hidegben elvesztett energiákat. Hétfőn viszont még nincs nagy kedvünk a főzéshez a hétvégi lakomázás után, ezért egy nagyon egyszerű, mégis isteni fűszerezésű káposztalevessel vágunk neki a hétköznapok estéinek. Kedden már felvesszük a ritmust és hazaértünkkor nem adjuk alább a chili dognál, ami feltehetően mindenki kedvence lesz, a mi népszerűségünket pedig az egekbe emeli a gyorsétel házi verziója. A gomba télen is kapható, sőt, ha az őszi szezonban sikerült szert tennünk néhány különlegesebb fajtára és okosan leszárítottuk őket, akkor most hálát fogunk adni korábbi jó cselekedeteinkért. A vargánya tejszínnel, esetleg sonkával összepirítva, linguine tésztával (vagy széles metélttel) fejedelmi vacsora – ne feledjük petrezselyemmel megszórni tálalás előtt! Újabb gyorséttermi mumust háziasítunk: a chicken nuggets is szuper fehérjeforrás, remek vacsora, ha otthon állunk neki, a bbq szósz pedig biztosan nem lesz telepumpálva ízfokozókkal és más mesterséges anyagokkal. Péntekre salátát javasolunk: a tabbouleh megfelel az elvnek, hogy hétvége előtt nem szeretnénk a gyomrunkat nehéz ételekkel terhelni, mégis nagyon pikáns, különleges ízvilágot ismerhetünk meg ezzel a kuszkuszsalátával.
{ GALÉRIA = title:5%20vacsora%20zimank%C3%B3ban, 0,1,2,3,4 }