Ha eddig még csak kerested a tökéletes Valentin-napi vacsorát, kukkants bele e heti kínálatunkba! Bármelyiket is választod a felsoroltak közül, a vacsorán már nem fog múlni az est sikere!
Kétségünk sincs afelől, hogy a Valentin-nap az egyik legmegosztóbb „ünnepünk”. Sokan tartják fölöslegesnek, tengerentúlról begyűrűzött hóbortnak, de talán ugyanennyien döntenek úgy, hogy február 14-ét a szerelmük ünneplésének szentelik. Mi most az utóbbi csoport tagjainak kedvezünk, heti vacsoramenünkben egy csokorra való receptet gyűjtöttünk Bálint-nap estéjére! Kezdőknek, ínyenceknek, húsevőknek is adunk tippeket!
A szűzérmével jól járhatunk, mert hamar elkészül, ízletes fűszerezéssel és petrezselymes krumplival tálalva viszont a konyhatündér benyomását kelthetjük – viseljük büszkén kivívott szerepünket! Másik ajánlatunk a libamájragus házi rétes – ez aztán a vacsora, hmmm! Libamájat tényleg nem eszünk minden második kedden, pláne nem ropogós rétestészta-rétegek közé csomagolva, almával, lila hagymával, snidlinggel turbózva! Az első olvasásra szokatlan összeállítás valójában isteni egységbe olvad össze, s bár előételnek ajánlják, biztosak vagyunk benne, hogy két-három szeletig nem lehet megállni vele, szóval főfogásként is tökéletesen helytálló.
Még több Valentin-napi receptet itt találsz
{ GALÉRIA = title:5%20vacsora%20Valentin-napra, 0,1,2,3,4 }
Ha szeretjük, előző nap keressünk a piacon lazacfilét! Sokkal jobban járunk vele, mint a bolti, előrecsomagolt termékekkel. A cajun fűszerkeverékkel felturbózott hal sütés során kibontakozó isteni illata az egész lakást beborítja majd, aki egyszer már kóstolta, tuti, hogy rászokik! A leveles pizzette kicsit munkaigényesebb, többszöri nyújtást igényel, de azért az így elkészült otthoni vajastésztát egyetlen mirelit sem pipálja le. Az ízesítés lehet klasszikus: tejfölös alap, pármai sonka, sok sajt, (konzerv) paradicsom, ezeken kívül pedig bármi, ami a saját és a partner fogára való. A Maccheroni-torta a menthetetlen tésztaimádók receptje lesz! Gyúrhatunk hozzá házilag tésztát, Bolognese- és Morney-szószok gondoskodnak a szaftosságról és a tetejére az elmaradhatatlan sajt!