5 uncsi hétköznapi étel, amit 1-1 könnyű változtatással feldobhatsz

Dobd fel könnyen, 1-1 eltérő alapanyaggal a legbejáratottabb hétköznapi ételeket, amiket sokan akár heti rendszerességgel készítünk - és vélhetően a könyökünkön jönnek ki.

Szóval van pár alapkaja, ami a legtöbb háztartásban - legyen az családos vagy egyedülálló - , felbukkan, szinte heti rendszerességgel - és most nem a frissen sültekre, a rántott húsra vagy a húslevesre gondolunk, amik tipik hétvégi jutalomfalatok, hanem a rohanva készített, semmi-kedvem-főzni-de muszáj fogásokra. Természetesen most a nagy átlagot nézzük, a vega, vegán, paleo, nyers étrendes és mindenmentes egyének kivételeket képeznek.

via GIPHY

Szóval arra gondoltunk, hogy egy icipici plusz ötletelést beledobva a dologba pikkpakk összerakhatsz ezekből a megszokott ételekből valami kicsit újszerűbbet, akár 1-1 plusz alapanyaggal is - legtöbbször egész olcsón.

Variálj!

1. Főzelékek - le a menzással

NE állj le a lisztes zöldborsónál és a tejfölös-lisztes krumplifőzeléknél, ha mindig ezeket készíted. Tegyél bele valami extra fűszert vagy sűríts önmagukkal, lisztmentesen, és a variációk száma végtelenné bővül.

Ezeket olvastad már?

2. Egytálételek

A rakott krumpli átalakulhat muszakává, a csőben sült fogás készülhet burgonya helyett mondjuk brokkoliból, a rizses hús lehet fűszeresebb és keleties, a chili con carne pedig nem egyenlő a babfőzelékkel!

Ezeket olvastad már?

3. Lecsó

A lecsó annyira gyakori a magyar háztartásokban - sokaknál nem csak nyáron - , hogy nem hagyhattuk ki, de ezt is variálhatod, hogy ne und el az alapreceptet. Lehet keleti shakshuka belőle, mehet bele bulgur, sőt, tök, cukkini, de levendula és padlizsán is!

Ezeket olvastad már?

4. Tésztafélék - nem csak a paradicsomos meg a sajtos-tejfölös létezik

Rakd sütőbe, mehet rá hús is, tojás is, készítheted egy edényben zöldségekkel, vagy elmehetsz ázsiai irányba is:

Ezeket olvastad már?

5. Pörkölt és szaftos húsok

Ne álljunk le a magyaros csirke/sertés/marhapörköltnél meg a hentestokánynál, mert a szaftos húsos raguk végtelen variációja létezik.

Ezeket olvastad már?

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...