5 tuti tipp a piskótához

A piskóta elkészítése nem bonyolult művelet, de ahhoz, hogy finom legyen, be kell tartanod néhány alapszabályt. Csináld velünk, és Te leszel a piskótakészítés istennője!

Kakaós piskóta lekvárral és cukormázzal

Piskoltológia: 5 tuti tipp a legjobb piskótához

  1. Az egyszerű, tojásos piskótánál alapszabály, hogy ahány tojás, annyi kanál cukor és annyi kanál liszt. Minél nagyobb, vastagabb piskótát szeretnénk, annál több tojás és annál több szárazanyag kell bele. Ha tömörebb piskótát szeretnénk, nem szükséges szétválasztanunk a tojásokat.
  2. Ha lazábbat, levegősebbet akarunk, akkor válasszuk szét a fehérjét és a sárgáját, és külön-külön verjük fel.
  3. Ha kakaós vagy diós piskótát szeretnénk, annyi kanál lisztet hagyjunk ki belőle, amennyi kakaót vagy diót teszünk bele.
  4. Ha teszünk a tésztába olajat, sokkal tömörebb lesz, ezáltal könnyebben szeletelhető a piskótánk.
  5. A nyers tésztát mindig előmelegített sütőbe tegyük, és sütés közben ne nyitogassuk az ajtót, mert a piskóta összeesik!

Vizes piskóta alaprecept

Személy szerint jobban kedvelem a vizes piskótát, mint a klasszikus, csak tojást tartalmazó tésztát. Mindig az alábbi arányokkal készítem.

Kakaós-meggyes piskóta

Egyszerű piskótából is lehet nagyszerű finomság! Fantasztikusan könnyű, finom, puha kakaós piskóta, melyből kacsintgatnak a meggyszemek!:)

Citromos piskóta Évi nénitől

Juci barátném,- aki Angliában élt-, megdicsérte, hogy igazi angol süti. Igaz, az eredeti recept kétszer ennyi sima cukrot írt, de én ettől eltekintettem, így spórolva el egy kis ...

Lekváros joghurtszelet

A görög joghurtot simán is nagyon szeretem, gondoltam egyet, és tettem a hétvégi sütimbe is. Nagyon finom lett! Megkóstoltam még lekvár nélkül, úgyis isteni - lekvárral még ...

Még több piskóta receptért kattints ide!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...