Kakaós piskóta lekvárral és cukormázzal
Piskoltológia: 5 tuti tipp a legjobb piskótához
- Az egyszerű, tojásos piskótánál alapszabály, hogy ahány tojás, annyi kanál cukor és annyi kanál liszt. Minél nagyobb, vastagabb piskótát szeretnénk, annál több tojás és annál több szárazanyag kell bele. Ha tömörebb piskótát szeretnénk, nem szükséges szétválasztanunk a tojásokat.
- Ha lazábbat, levegősebbet akarunk, akkor válasszuk szét a fehérjét és a sárgáját, és külön-külön verjük fel.
- Ha kakaós vagy diós piskótát szeretnénk, annyi kanál lisztet hagyjunk ki belőle, amennyi kakaót vagy diót teszünk bele.
- Ha teszünk a tésztába olajat, sokkal tömörebb lesz, ezáltal könnyebben szeletelhető a piskótánk.
- A nyers tésztát mindig előmelegített sütőbe tegyük, és sütés közben ne nyitogassuk az ajtót, mert a piskóta összeesik!