5 tuti tipp, hogy a szülinapi tortád a lehető legrondább legyen

Gyakran előfordul, hogy egy sütemény nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk. A tortákkal ez különösen így van. De ne fogd fel kudarcként. Egy ronda torta is lehet szép ajándék.

Valószínűleg mindenki találkozott már ronda születésnapi tortával. Jellemzően gyerekkorunkban, valamelyik rokonunk hozza nekünk, mondván, a házilag készített finomabb. Szép tortát könnyű rendelni egy cukrászatból, de csak azt éred el vele, hogy a figyelem nem a szülinaposra irányul majd, hanem rád.Ne rondítsd el mások nagy napját, tedd ezt inkább saját házi tortáddal. Íme néhány tipp, hogyan legyen tényleg csúnya:

1. Vásárolj előrecsomagolt tésztát!

Minek húzni az időt a piskótatészta elkészítésével, ha boltban is megkaphatod az előrecsomagolt tésztalapokat. Vásárolhatsz félkész tortát is, amin már rajta a krém, és csak apróbb módosításokat igényel.

2. Tegyél rá minél több gyertyát!

Ahhoz, hogy igazán brutális tortád legyen, szükséged lesz temérdek mennyiségű gyertyára. Nem kell eltúlozni a keresést. Vedd meg az első csomagot, ami a kezedbe akad, tedd a tortára, és gyújtsd meg.

3. Nem hiányozhat a „Happy Birthday” felirat

Születésnapi torta nem létezhet a "Happy Birthday" (Boldog születésnapot) felirat nélkül. Használhatsz cukormázat, de ne csicsázd túl! Nem kell, hogy szép legyen, csak nyomd rá, ahogy jön.

4. Színes, apró cukorkák

Ha nem jutott volna eszedbe, akkor egy torta legfontosabb része a díszítés. Szórj rá megfelelő mennyiségű cukorgyöngyöt! Arra vigyázz, hogy a felirat azért jól látszódjon.

5. Ne gondold túl a tálalást!

Egy ronda torta nem igényel bonyolult tálalást. Hagyjuk a tortaállványt és a díszes alátéteket, jó lesz egy sima serpenyő, tepsi, üvegtál, vagy tárolódoboz is, így bárhova mész, könnyen szállíthatod az alkotásodat. Néha az egyszerű, összecsapott dolgok a legjobbak, így több időd marad magadra és másokra. Az eredmény pedig magáért beszél majd:

Forrás: Pinterest

+1 Biztos sikert érhetsz el, ha a torta átadásakor lejátszod az ünnepeltnek az Alma együttes „Ma van a szülinapom” című szerzeményét az Irigy Hónaljmirigy feldolgozásában:

Ezt láttad már...?

Ezeket olvastad már?

12 vicces szülinapi torta

Ezekkel a kreatív tortacsodákkal bármelyik családtagodat elkápráztatod, legyen az felnőtt vagy kisgyerek. Kis időráfordítással cukrászdai színvonalat varázsolsz otthonodba!

Nosalty

via Kitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...