5 tuti hely, ahová bármikor viheted a szülőket ebédelni

Felugrottak a szülők, de éppen nincs otthon semmi, amiből ebédet rittyenthetnél Beszéld rá őket, hogy ruccanjatok ki, mert tudsz egy tuti jó helyet! 

Hányszor van olyan, hogy a szülők feljönnek meglátogatni Budapestre az egyébként már felnőtt gyereküket, majd megtöltik a konyháját mindenféle “hazaival”, hogy szegény gyerek végre egyen egy jót? Anyuka hozza a műanyag dobozba csomagolt pörit, krumplit, az igazi, vidéki kolbászt, sonkát, mert nem akarja elhinni, hogy tényleg eleget és jót eszik a gyerek. Ha mégis sikerül rábeszélni a családot, hogy menjetek el valahova a városban ebédelni, vacsorázni, akkor a következő helyeket javasoljuk. Újdonságnak hatnak majd, de komfortzónából kevésbé kimerészkedő szülők ízlésének is megfelelnek!

Dobrumba

1074 Budapest, Dob utca 5.

Itt valószínűleg nem várt sikerre számíthatsz, mert az ízeknek, fűszereknek, friss alapanyagoknak olyan kombinációjában mesterek a szakácsok, hogy nincs a földön ember, aki ne lenne szerelmes a Dobrumba ételkínálatába. A hummusz tálak, a shakshuka, a gazdag levesek csicserivel és hússal, hideg és meleg mezzék - itt valószínűleg apukának sem lesz panasza a felhozatalra!

hummusbar

1056 Budapest, Váci utca 82.

Egyszerű, ugyanakkor nagyszerű hely a hummusbar franchise, több helyen a városban, az én jelenlegi kedvencem a Váci utcai és a Jászai Mari téri. Ha a szülők megrögzött húsevők, tolhatnak schawarmát, de mindenképp érdemes őket valamilyen salátás, hummuszos, falafeles tálra rábeszélni, mert nem vagyok benne biztos, hogy hiányozni fog nekik a hús. Az étlap is megújult, van miből válogatni, alap kísérő a házi limonádé!

Bécsi Szelet Vendéglő

1077 Budapest, Király utca 69.

Ha minden kötél szakad, és a szülők egyszerű, magyaros kajára vágynak, ugorjatok be a Király utcai Bécsibe, ahol klasszikus kockás abroszos terítéken szolgálják fel a rántott húst és a mátrai borzaskát. Korrektek az árak, főétel már 2000 Forint körül, körettel együtt, és pontosan azt kapjátok majd, amire számítotok.

Pizza Ponte

online rendelés

Ha mindenki sietségben van, de jó lenne valamit enni, akkor dobd fel a pizzarendelés lehetőségét. Persze ezen sok szülő szokott kibukni, mégis “minek rendelni, mikor van otthon kaja?”, de azért a Ponte étlapja és a személyes ajánlásod talán meggyőzheti őket. Az egyik legjobb pizzázó a városban isteni, vékonytésztás remekekkel, amire a legjobb olasz alapanyagok kerülnek. Nincs sűrített paradicsom, a szósz tényleg rendesen főzött paradicsomszósz, mindenből pont annyi kerül a pizzákra, amennyi szükséges.

GYRADIKO

1039 Budapest, Királyok útja 252.

Az igazi görög gyros otthona, ha a szülők amúgy is szeretik a gyrost, vidd el őket ide, mert le fog esni az álluk: amit eddig gyrosként ismertek, valószínűleg csak gyenge utánzata volt az eredetinek. A hús előkészítését, sütését és pácolását nagyon komolyan veszik itt, nagy adagokat szolgálnak fel, hagyományosan, kézzel készítik a pitát és a húspácot, ragaszkodnak az autentikus ízekhez.

Ezt olvastad már?

Te tudtad, hogy ettől lyukacsosak a sajtok?

Címlapkép: Dobrumba Facebook

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...