5 tuti bizonyíték, hogy a saláta nem csak akkor laktató, ha majonézes

Megmutatjuk, milyen salátákhoz nyúlj, ha januárban elkezdted az utat a kisebb ruhaméret és a könnyedebb emésztés felé. Ezekkel tényleg jóllaksz, nem csak üres zöld levelek!

a ZÖLDEK

Mert húsmentes salátákkal is jóllakhatsz - tömd meg (akár a sima zöldek mellett) igazi laktató zöldségfélékkel: avokádóval, padlizsánnal, céklával, csicserivel, lencsével, édesburgonyával. A főtt tojás is ajánlott! Az öntet lehet (görög) joghurt, kefir vagy ezek vegán helyettesítője, de simán az olívaolaj alapú öntetvariációk is.

a HÚSOSAK

Ha nem hiszel a húsmentes salátákban, mikor éhes vagy, van pár ötletünk. A húsok mellé itt természetesen minden más is jöhet, de ezekbe nem tettünk se gabonafélét, se tésztát. Mutatunk csirkéset, mert igen, ezekből van a legtöbb, de van itt marhás és baconös is.

Ázsiai sütőtökös marhahússaláta

Ízekben gazdag, könnyed ázsiai saláta ez, tele rengeteg vitaminnal. A rengeteg zöld szuperül passzol a sovány marhahúshoz, a sütőtök pedig megkoronázza az egészet. Próbáljátok kis Ti ...

a HALASOK

Ha nem csak karácsonykor eszel halat, akkor a halas salátákat is imádni fogod. A tonhal a leggyakoribb, de akár garnéla, lazac, hering is mehet bele.

Görög halsaláta

Az eredeti recept kardhalat ír. Nekem még sohasem volt itthon kardhal, de tonhalból, lazacból és fogasfiléből is kitűnő ez a saláta. Remélem egyszer elkészíthetem friss ...

az ALTERNATÍVOK

Ha a saliba gabonafélét teszünk, az legyen mondjuk bulgur, quinoa vagy kuszkusz! Így tuti a tele has. A zöldségválasztás pedig csak rajtad áll.

Taboulé Lakatos Márktól

Ez az én egyik kedvenc, kiadós őszi-téli salátám, mert egy kis frissességet hoz a konyhába, ráadásul jó kiadós is. Tartalmas, egészséges, és nagyon könnyű elkészíteni, a külön ...

a TÉSZTÁSOK

A tészta pedig azoknak ajánlott, akik a salátát inkább a tudat miatt fogyasztják. Lényeg a lényeg: ha már saláta, csak csínján a tésztával!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...