5 tipp a tökéletes májhoz

Jártál már úgy, hogy olyan kemény lett mint a cipőtalp, fröcsögött vagy kiszáradt? Kövessétek a tanácsainkat és többet nem fordulnak elő.

5 tipp a tökéletes májhoz

  1. Az első számú, és legfontosabb: a májat csak akkor sózzuk, mikor már a tányérunkon van. A nátrium ugyanis elvonja a vizet a májból, így az megkeményedik sütés közben.
  2. Sütéshez mindig friss májat használjunk! A fagyasztott, majd kiolvasztott máj kiengedi magából az összes nedvességet, így száraz lesz.
  3. Gyakran előfordul, hogy a máj rántás közben „fröcsögni" kezd. Ennek az az oka, hogy a forró olaj reakcióba lép a májból kifolyó vízzel. Ha alaposan, esetleg duplán panírozzuk (liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), a nedvesség a májban marad, és nem fog föcsögni. Az is segít, ha kisebb hőfokon, lefedve készítjük.
  4. Ha resztelt májat készítünk, használjunk alapnak minél több hagymát! Akárcsak a pörköltnél, itt is ez adja az isteni szaftot.
  5. A máj könnyebben lehártyázható, ha előtte egy percre forró vízbe mártjuk.

Neked van trükköd a májkészítéshez? Oszd meg velünk a praktikákat!

Csirkemájparfé

Tudom-tudom: ezeregy házi májkrém recept szerepel már az oldalon. DE. Ez itt, Jamie Oliver készítésében, valami egészen más dimenzió: selymes, lágyan olvadó, elegáns. És akkor a ...

Még több májkrém recept itt >>

Még több resztelt máj recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...