5 tipp, mihez kezdj a gesztenyével

Gesztenyére fel! Ne hanyagold el ezt az isteni gyümölcsöt, mert hagyján, hogy nagyon egészséges, de isteni fogásokat készíthetsz belőle ünnepi alkalmakra! 

Egy korábbi cikkünkben már értekeztünk a gesztenye áldásos hatásairól, most se tennénk másképp - öt olyan recept került az e heti ötös válogatásunkba, melyek egyrészt klasszikus leírásokat, másrészt kicsit újszerűen közelítik meg az ásványi anyagokban gazdag gesztenye felhasználását. Magyarországon már csak igen kevés helyen terem szelídgesztenye, de szerencsére megbízható, fagyasztott importot is vásárolhatunk a boltokban - az ünnepi hangulathoz ennyi pont elég, ahhoz, hogy kitörjünk a mindennapok mókuskerekéből.

Gesztenyés rolád

Már ahogy leírom, hogy pillekönnyű, kakaós piskóta habszerű gesztenyekrémmel, már ettől azonnal késztetést érzek arra, hogy elkészítsem ezt a receptet. Azonnali családi kedvenc, nincs kecmec, egy délután alatt eltűnik a színről, ha megsütjük!

Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell

Amikor már csömörünk van a sima sült szárnyasételektől, a csirkétől és pulykától, na, olyankor kell bevetni ezt a tény és való, ünnepélyes ételt. Annyira finom kombinációja az ízeknek! Meglepően jól összeillenek, egy kiváló vörösbor pedig tényleg megkoronázza az élményt.

Francia almás-gesztenyés marha

Dacota receptjei egyébként is lenyűgözőek, de ez a viszonylag egyszerű, francia eredetű hosszan főtt, gesztenyés gyümölcsös hús azért megéri azt az igen, 240 (nem elírás!) percet.

Francia almás-gesztenyés marha

Az ember ízlése folyamatosan változik. Egy időben tésztafüggő voltam, volt egy salátás meg egy húsevő korszakom is. Most az egytálételek vannak soron. Tök mindegy, mi van benne, de meg ...

Csokitorta gesztenyével

Azt már tudjuk, hogy a csoki és a gesztenye verhetetlen páros, ezért álljon itt még egy recept, ha eddig nem próbáltad volna ezt a kombinációt. Tortaformában talán eszedbe sem jutna elkészíteni, pedig ugyanolyan jól felhasználható, mint bármilyen gyümölcs!

Csokitorta gesztenyével

Ennek a tortának csak megláttam a képét és tudtam, hogy el kell készíteni. Akkor még nem sejtettem, mekkora fába vágtam a fejszémet. A gesztenyét bevagdosni, sütés után megpucolni... ...

Sült gesztenye

És a legnépszerűbb, a legjobb, a téli vásárok sztárja, a sült gesztenye! A receptben leírt módszerrel tökéletesen abszolválható a gesztenye megsütése, isteni, otthonülős esték fénypontja lehet.

Még több gesztenyés recept

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...