5 szakácskönyv, amit még karácsony előtt meg kell rendelned - tedd most okosan!

Ezeket a nemrégiben kiadott könyveket ajánljuk neked! Rendeld meg őket még karácsony előtt, hogy időben összeállíthasd az ünnepi menüt! (x)

Szakácskönyvből sosem elég - minden újdonsáról vagy éppen régi finomságról tudnod kell! Összegyűjtöttünk nektek öt nemrégiben megjelent könyvet a Líra oldaláról. Hogy miért innen? Azt is eláruljuk nemsokára. Nézzétek meg az összeállítást és éljetek az MPL akciós csomagátvételi lehetőségeivel!

1. Erdélyi Konyha - Kolozsvári szakácskönyv

Ez a Kolozsvári szakácskönyv igazi gasztrotörténeti érdekesség, és egyben egy ma is jól használható szakácskönyv. Az eredetileg a századforduló után megjelent kötet egy változatos, gazdag konyhakultúrájú világba vezeti a gasztronómia iránt érdeklődőket és a főzni szerető közönséget. Sok elfeledett étel mellett a könyvben megtalálhatod többek között a kürtős kalács receptjét, külön fejezetet kapott a puliszkafőzés, a töltött káposzta szerepét pedig jól mutatja, hogy ennek a leghosszabb, legalaposabb a receptleírása. Az eredeti nyelvezettel lejegyzett kötet egy igazi csoda!

2. Lányok nagy szakácskönyve

Ahogy a szerzői ajánlják: tuti receptek minden alkalomra. Mikor rendeld ezt a könyvet? Ha szeretnéd elkápráztatni a barátnőidet az általad készült finomságokkal egy délutáni traccsparti vagy egy vidám piknik alkalmával. Ha ötletekre van szükséged ahhoz, hogy bébiszitterkedéskor, vagy családi vacsira gyorsan összeüss valami jót. Ha megígérted, hogy viszel valamit a bulira, de nem szeretnél egy fél napot a konyhában tölteni ezzel.Valamennyi recept könnyen elkészíthető, az utasítások pedig jól követhetőek.Egy szakácskönyv kezdő és haladó konyhatündéreknek - Neked!

Tudtad?

Az akció időtartama: 2017. november 1.-30.

Rendelj most a lira.hu webáruháztól 2000 Ft felett, és könyveidet az MPL ingyenesen kiszállítja!Több mint 3000 átvételi pont közül választhatsz!

3. Sütibirodalom - egészséges szakácskönyv gyerekeknek

Domokos Annamária, a könyv szerzője 2012 óta glutén- tej- és cukormentes paleo sütiket alkot, fejleszt és forgalmaz. A Sütibirodalom szakácskönyvben található édességeket azoknak a gyerekeknek álmodta meg, akik valamilyen ételérzékenységgel vagy táplálkozási problémával küzdenek. Ezek az ínycsiklandó receptek arra is kiválóan alkalmasak, hogy irányt mutassanak gyermekeinknek az egészséges táplálkozás felé és bevezessék őket a konyha varázslatos világába. Annamária a recepteket úgy állította össze, hogy a kezdő kis kukták és a konyhában már otthonosan mozgó gyerkőcök egyaránt megtalálják köztük a kedvükre valót, és sikerélményt jelentsen számukra az elkészítésük.

4. Ahogy én készítem - Kati mama szakácskönyve

Máté Pálné Terenyei Katalin a Főzzünk könnyedén című könyve után most újabb szakácskönyvvel jelentkezett. Az Ahogy én készítem című új könyvéről így nyilatkozik: "Ha valaki egy új vagy különleges ételeket, süteményeket remél ettől a kis gyűjteménytől, az csalódni fog. Nem találtam ki új ételeket. A receptek megfogalmazásában igyekeztem az egyszerűségre törekedni, és kerültem a ritka vagy szokatlan fűszerek, alapanyagok használatát, hogy azokat a sütésben, főzésbe kevésbé járatosak is könnyedén elkészíthessék."

5. Váncsa István szakácskönyve - Ezeregy+ recept

Igen, ez ugyan az, csak most új, bővített kiadásában. Váncsa István negyven év munkáját gyűjti egybe ebben a “főzőbibliában”. Egyedülálló mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató. Hatalmas anyagot, 1125 különleges receptet tartalmaz, miközben a konyhaművészeti ismeretek valóságos enciklopédiája. Többek között szó esik benne a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a konyhaművészet történeti, filozófiai, művészeti hátteréről, arról, mi köze a levesfőzésnek a hadművészethez, a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához. Aki ismeri biztosan várja az új részeket, ezért nem árulunk el semmit, csak annyit mondunk lecsóra fel!

Rendelj a lira.hu webáruháztól most, és az MPL ingyen szállítja!Az akció időtartama: 2017. november 1.-30.Részletekért kattints ide!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...