1.) Kardemummabullar - svéd kardamomos csiga
Ha van olyan skandináv péksütemény, ami még a híres fahéjas csigánál is finomabb, akkor az annak ikertestvére, a kardemummabullar, vagyis a kardamomos csiga. Próbáljátok ki Ti is!
2.) Téboly szelet
Egy süti, aminek minden rétege már magában is megállja a helyét: egy réteg brownie, egy réteg sajttorta és egy réteg csokis keksz. Ezt tényleg nem lehet abbahagyni!
3.) Mákos guba süti kenyérformában
Ezúttal egy picit átgondolt, sütivé alakított mákos gubát hoztunk nektek, amit kalácsból készítettünk, és mascarponéval turbóztunk fel. Mivel hidegen fogyasztandó recept, érdemes előző nap összedobni, cserébe nagyon szaftos lesz, és másnap már csak szeletelni kell majd.
4.) Mille-feuille
"Sokszor ettem cukrászdában, de ez az első alkalom, hogy otthon is megpróbáltam elkészíteni. Meglepően könnyű volt, mindenkinek ajánlom a receptet, és hogy bátran álljon neki a készítésnek. Rendkívül mutatós, kiváló vendégvárásra, különleges alkalmakra, vagy csak úgy."
5.) Nutellás trüffel
Mindenki megérdemel egy kis kényeztetést karácsonykor (is), pláne, ha erről a nutellás trüffelről van szó!