Tényleg fogysz, ha 5 óra után már nem eszel?

Egy friss kutatásban arra voltak kíváncsiak, hogy tényleg segíti-e a fogyást a korai vacsora. Nézzük, mi rá a válasz!

A nap egyik remek lezárása lehet egy késői vacsora, amikor megbeszélheti a család, kivel mi történt. Sokaknak ez a pillanat általában este hat-hét után következik be, ám a legfrissebb kutatások szerint ez már kicsit késő ahhoz, hogy egészségesnek nevezhessük a vacsorát, főleg, ha még fogyni is szeretnénk.

Tényleg fogysz, ha 5 óra után már nem eszel?

A Harvard egyetem tudósai szerint 5 óra után lenne ideális megejteni a vacsorát, különösen akkor, ha a fogyás a cél.

A szakértők szerint azért ez az időpont a legmegfelelőbb mert ez illeszkedik legjobban egy átlagember anyagcseréjének működéséhez. Az öt órai evés meggátolhatja a nassolásokat, illetve a kora délutáni éhségrohamokat.

A tanulmányból kiderült, hogy azok, akik később fogyasztották el a vacsorájukat, azok sokkal lassabban égették el a kalóriákat. Ennek az lehet az oka, hogy ahogy egyre jobban beérünk az estébe, amikor már jobban lassul az anyagcsere.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...